Είναι αυτό το μέλλον των εστιατορίων μετά την πανδημία;

Ένα εστιατόριο στο Άμστερνταμ επαναλειτούργησε με «σπιτάκια-καραντίνας» και ήδη για τις επόμενες εβδομάδες είναι sold out σε κρατήσεις.

Article featured image
Article featured image

Αναμφίβολα ένα από τα πράγματα που μας έχεις λείψει όσο βρισκόμαστε υπό περιορισμό, είναι οι έξοδοι με φίλους και οικογένεια για φαγητό ή καφέ σε κάποιο μαγαζί, απολαμβάνοντας ωραίες γεύσεις και χαλαρές κουβέντες.

Το ζήτημα είναι πως, παρόλο που σύντομα θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των χώρων εστίασης και στην Κύπρο, τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται να εφαρμοστούν είναι πολλά και για πολλούς ανεφάρμοστα.

Από την άλλη, η εφαρμογή της κοινωνικής απόστασης είναι ένα στοίχημα που είναι δύσκολο να κερδηθεί, παρόλα αυτά θα αποτελέσει βασικό στοιχείο στην επιβίωση μίας επιχείρησης σε σχέση με την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών.

Έχοντας αυτά κατά νου και ενώ στην Ολλανδία εξακολουθούν να παλεύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ένα χορτοφαγικό εστιατόριο αποφάσισε να επαναλειτουργήσει, δοκιμάζοντας ένα νέο τρόπο εξόδου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής.

200506164642-02-quarantine-greenhouse-exlarge-169.jpg

200506164644-01-quarantine-greenhouse-exlarge-169.jpg

Οι ιδιοκτήτες του Mediamatic ETEN, στο Amsterdam, δημιούργησαν τα «σπιτάκια-καραντίνας» τα οποία προσφέρουν κοινωνική αποστασιοποίηση, ασφάλεια και εξαιρετική θέα, αφού είναι εξολοκλήρου από διάφανο πλεξιγκλάς.

Για να αποφύγουν τη διαδικασία του μενού και των πολλών επιλογών, ετοίμασαν ένα χορτοφαγικό μενού 4 πιάτων, το οποίο σερβίρεται διαδοχικά στα ιδιωτικά τραπέζια-σπιτάκια των πελατών, τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι σερβιτόροι φοράνε γάντια και μάσκες, για να μειώσουν κάθε ρίσκο μετάδοσης του ιού, ενώ τα πιάτα έρχονται σε μεγάλους δίσκους και όχι στα χέρια των σερβιτόρων, για να αποφευχθεί κάθε επαφή με το φαγητό, επιβεβαίωσε η διεύθυνση του εστιατορίου στο CNN.

Προς το παρόν το εστιατόριο λειτουργεί υπό δοκιμαστική φάση, με τους φίλους και τους συγγενείς του προσωπικού να δοκιμάζουν πρώτοι αυτή την ιδιότυπη ιδέα. «Είναι πολύ ζεστό και άνετο, ο χώρος είναι όμορφος και το φαγητό πολύ νόστιμο», αναφέρει η Janita Vermeulen στο Reuters.

Όπως διαβάζουμε το εστιατόριο, το οποίο σύντομα θα λειτουργήσει κανονικά και για το ευρύ κοινό, είναι ήδη sold out σε κρατήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ