Το εκθαμβωτικό φαινόμενο που εμφανίστηκε στις ακτές της νότιας Καλιφόρνιας

Ξαφνικά όλη η ακτογραμμή λαμπύριζε λες και είχε φωτιστεί με λάμπες νέον.

Article featured image
Article featured image

Κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα καθώς όλη η ακτογραμμή της νότιας Καλιφόρνιας, από την Baja έως και το Los Angeles, φωτίστηκε με νέον φως με το που έπεσε το βράδυ, όχι όμως επειδή κάποιος τοποθέτησε νέον φώτα, αλλά από μάζες φυκιών που ξέβρασε η θάλασσα από τον περασμένο Μάρτιο.

Κάθε χρόνο, μέσα στο Μάρτιο, η παραλία της Καλιφόρνια γεμίζει με φύκια καφεκόκκινου χρώματος, τα οποία δημιουργούν μια άσχημη εικόνα, δυσάρεστη και αντιαισθητική. Αυτές οι αποικίες φυκιών, μάλιστα, με την ονομασία dinoflagellates, εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δεν έχουν παντού την εν λόγω ιδιότητα. Να λαμπυρίζουν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο προκαλείτε όταν οι αποικίες των φυκιών μπλεχτούν με τα κύματα και τους ζωντανούς οργανισμούς που βρίσκονται εντός του νερού. Τότε δημιουργείται μία ιδιαίτερη χημική αντίδραση με τη βοήθεια ενζύμων, η οποία προκαλεί το εκθαμβωτικό αυτό φαινόμενο.

Μάλιστα λόγω του ότι τα κύματα φτάνουν αρκετά έξω στην ακτή, η άμμος που βρέχεται αποκτά και εκείνη αυτή τη μαγική ιδιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ