Η ευχάριστη έκπληξη που βίωσαν χθες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας

Τα γεννητούρια στο ΚΠΠΕ Αθαλάσσας!

Article featured image
Article featured image

Αναφέρει η σχετική ανάρτηση:

«Για πρώτη φορά στον χώρο μας, ένα μικρό πανέμορφο πουλάρι, το οποίο αναμέναμε εντός των ημερών να γεννηθεί, από σήμερα, αποτελεί γεγονός.

onos2.jpg

onos4.jpg


Ο κυπριακός όνος, το αξιολάτρευτο αυτό ζώο, διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην αγροτική ζωή του νησιού και όλες σχεδόν οι οικογένειες της Κύπρου διέθεταν τουλάχιστον ένα γαϊδούρι, καθώς αποτελούσε το μεταφορικό τους μέσο αλλά και τον απαραίτητο βοηθό στις γεωργικές τους ασχολίες.

🙏👶Γεννητούρια είχαμε σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (ΚΠΕΕ).

🙏👶Γεννητούρια είχαμε σήμερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (ΚΠΕΕ). Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για το όνομά του. Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλασσε σήμερα το ΚΠΠΕ Αθαλάσσας! Για πρώτη φορά στο χώρο μας, ένα μικρό πανέμορφο πουλάρι, το οποίο αναμέναμε εντός των ημερών να γεννηθεί, από σήμερα, αποτελεί γεγονός. Ο κυπριακός όνος, το αξιολάτρευτο αυτό ζώο, διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στην αγροτική ζωή του νησιού και όλες σχεδόν της οικογένειες της Κύπρου διέθεταν τουλάχιστον ένα γαϊδούρι, καθώς αποτελούσε το μεταφορικό του μέσο αλλά και τον απαραίτητο βοηθό στις γεωργικές τους ασχολίες. Σήμερα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και από το 2008 έχει κηρυχθεί προστατευόμενο ζώο. Βίντεο: Κώστας Λογγίνος και Γιώργος Α. Κωνσταντίνου.

Posted by Τμήμα Δασών on Thursday, 14 May 2020


Σήμερα, θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και από το 2008 έχει κηρυχθεί προστατευόμενο ζώο».

onos3.jpg

97359445_2725576654386349_6986132772188323840_n.jpg


Φωτογραφίες / Βίντεο: Κώστας Λογγίνος και Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ