Τεστ για εργαζόμενους σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής/tattoo και χώρους εστίασης

Πότε ξεκίνησαν (οι δωρεάν δειγματοληψίες) και ποια τα κέντρα σε κάθε πόλη.

Article featured image
Article featured image

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της δεύτερης φάσης άρσης των μέτρων, με τις περισσότερες επιχειρήσεις που παρέμεναν εκτός λειτουργίας έως σήμερα, να επαναλειτουργούν, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε 10 χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εργαζομένους σε χώρους όπως εστίαση, κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής και κέντρα δερματοστιξίας.

Η διεξαγωγή της δειγματοληψίας ξεκίνησε στις 18 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι 7,500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2,500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν.

Τα σημεία δειγματοληψίας αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα.

pinkgh.jpg

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και την δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη σύμβαση .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ