Αστυνομικοί στην Κρήτη έδειραν και συνέλαβαν ντόπιο επειδή τον πέρασαν για Πακιστανο

Όχι δεν έγινε παρεξήγηση, έγινε ρατσισμός. [εικόνες]

Article featured image
Article featured image

Μία υπόθεση ξυλοδαρμού και σύλληψης από αστυνομικούς, κατήγγειλε κάτοικος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε σε αυτή τη δεινή θέση επειδή οι δύο αστυνομικοί που του επιτέθηκαν, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τον πέρασαν για… Πακιστανό.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία που έκανε, αφού ξυλοκοπήθηκε και οδηγήθηκε στο τμήμα χωρίς κανένα λόγο, εκτός του ότι νόμιζαν πως ήταν από το Πακιστάν, όταν τελικά διαπίστωσαν πως πρόκειται για Έλληνα πολίτη και δεν έβρισκαν κάποια αιτία να τον κρατήσουν στο τμήμα, του υποσχέθηκαν πως «θα τον βρουν έξω».

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία του, ο Κρητικός αναφέρει: «Σχόλασα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, πήρα το φορτηγό να το πάω στο σπίτι του αφεντικού μου στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Περίπου 6:15 το άφησα, πήρα το μηχανάκι μου και γυρνούσα στο σπίτι. Καθώς προχωρούσα άκουσα από πίσω μου μία φωνή να μου λέει ‘Πακιστανέ κάνε στην άκρη’. Δεν έδωσα σημασία γιατί προφανώς δεν κατάλαβα πως εννοούσαν εμένα. Μετά από 5 μέτρα περίπου, βλέπω δίπλα μου μία μηχανή, από την αριστερή πλευρά. Έκανα στην άκρη, αφαίρεσα το κράνος και τα γυαλιά ηλίου που φορούσα και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς με χτύπησε στο πρόσωπο. Όταν τους ρώτησα γιατί με χτύπησαν, μου απάντησαν πως μου κάνουν έλεγχο. Μου ζήτησαν να τους δώσω το τσαντάκι που είχα στη μέση μου και παρότι τους είπα πως δεν είχα κάτι παράνομο, σήκωσε το δεξί μου χέρι για να το λύσω και να τους το δώσω. Τότε δέχτηκα και δεύτερο χτύπημα, με τη δικαιολογία πως είχα όπλο πίσω στην πλάτη μου και θα το τραβούσα για να τους πυροβολήσω».

xilodramros.jpg

xilodramros1.jpg

Έπειτα, ο άντρας συνεχίζει: «Αφού με έψαξαν και δεν βρήκαν κάτι επάνω μου, άνοιξαν το μηχανάκι και κάτω από τη σέλα είχα δύο προεκτάσεις-μύτες από ηλεκτρικό κατσαβίδι και ένα μικρό ψαλιδάκι που κόβουμε υφάσματα. Ο ένας από αυτούς τα πήρε από το μηχανάκι και τα έβαλε στην μπροστινή θήκη στο τσαντάκι μου και μου λέει: ‘Με αυτό θέλεις να με σκοτώσεις;! Εγώ δεν μίλησα για να μη με ξαναδείρουν».

Τελικά οι δύο αστυνομικοί οδήγησαν τον πολίτη στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου και τον ξυλοκόπησαν ξανά, όπως αναφέρει στην καταγγελία του: «Όσο με είχαν στα κρατητήρια έψαχναν να βρουν αν έχω απασχολήσει τις αρχές. Όταν τους είπαν ότι είμαι καθαρός, άκουσα να λένε ‘τι θα γράψουμε για να τον κρατήσουμε μέσα’. Τότε άρχισαν να γράφουν για απείθεια, αντίσταση κατά τής αρχής, απειλές και για παράβαση του νόμου περί όπλων (το όπλο που μου χρεώνουν είναι το ψαλιδάκι για τα υφάσματα που πήραν από το μηχανάκι και το έβαλαν στο τσαντάκι μου)…».

Η υπόθεση διερευνάται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ