Προδρόμου: «Κάποιοι γίνονται αυτόκλητοι εμπειρογνώμονες»

Μιλώντας σε μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την (πιο last minute δεν γίνεται) απόφαση να μην πάνε σχολείο σήμερα όσα παιδιά φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή ειδικές μονάδες.

Article featured image
Article featured image


Μεταξύ άλλων είπε πως, εκτός από τους γονείς που φωνάζουν και είναι δυσαρεστημένοι με την απόφασης της τελευταίας στιγμής να μην επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία των παιδιών που φοιτούν σε ειδικές ομάδες ή σε ειδικά σχολεία «πάρα πολλοί γονείς από το πρωί έχουν εκφράσει την ευαρέσκειά τους στο Υπουργείο διότι αποφύγαμε την περιπέτεια. Αυτοί όμως δεν βγαίνουν στα κανάλια».

Επίσης ανέφερε πως «πάρα πολλοί οι οποίοι διαμαρτύρονται και εκφέρουν κρίση και δεν είναι γονείς, δεν ενδιαφέρονται για το αν αυτά τα παιδιά θα προστατευτούν στα σχολεία, δεν έχουν απάντηση για το πώς θα τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων και πως αυτά τα παιδιά ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν από κάποιους άλλους».

«Ας μην κάνουμε επιφανειακά αυτές τις συζητήσεις», συμπλήρωσε.

Δεν έχουν αυτοί (σ.σ. απάντηση), δεν έχουμε ούτε εμείς όμως. Δεν έχετε ούτε εσείς, απαντά ο παρουσιαστής. «Το θέμα είναι εσείς να είχατε την απάντηση για το πώς θα γίνει αυτή η αξιολόγηση» λέει απευθυνόμενος στον υπουργό.

«Την έχουμε την απάντηση, υπάρχει επιτροπή με γιατρούς του Υπουργείου Υγείας. Κάποιοι θέλουν να καταργήσουν τους γιατρούς και γίνονται αυτόκλητοι εμπειρογνώμονες. Εμείς ακολουθούμε σε όλο αυτό το διάστημα το τι λένε οι υγειονομικές υπηρεσίες και γι’ αυτό πήγε η χώρα καλά. Αν ακολουθούσαμε τις εμπειρικές απόψεις, που είναι σεβαστές, αλλά είναι διάχυτο το σύμπαν κάθε μέρα από χιλιάδες απόψεις, καταλαβαίνετε ότι η χώρα μας θα είχε έρθει σε περιπέτειες».

Κωστρίκης: Δεν ρωτηθήκαμε για τα παιδιά των ειδικών σχολείων

Περίπου την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο Μεσημέρι και Κάτι, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Λεόντιος Κωστρίκης, όταν η Μαρίνα Χατζηκώστα του έθεσε σχετικό ερώτημα, ανέφερε πως «η επιστημονική επιτροπή δεν ρωτήθηκε και δεν ασχολήθηκε με αυτές τις λεπτομέρειες».

Όσον αφορά στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά που φοιτούν σε ειδική ομάδα ή σε ειδικό σχολείο, απάντησε ότι δεν ρωτήθηκε η επιστημονική επιτροπή, αλλά υποστήριξε ότι θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει στα παιδιά και να κατανοήσουν τα μέτρα προστασίας.


Δείτε ολόκληρο το βίντεο της παρέμβασης στο SIGMALIVE[από το 6ο λεπτό και έπειτα]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ