Πρόσεξες τη νέα υπηρεσία που εμφανίστηκε στο Facebook;

Τι ακριβώς είναι, πότε ξεκίνησε και τι προσφέρει.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά ίσως αυτή να ήταν και η τακτική του CEO του Facebook, ούτως ώστε να μελετήσει τις αδυναμίες και τα κενά των ανταγωνιστών, πριν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχης πλατφόρμας στο δικό του μέσο.

Και επειδή δεν είναι ωραίο να μιλάμε με γρίφους, αναφερόμαστε στη νέα υπηρεσία του Facebook «Create a Room», η οποία εμφανίστηκε στο time line μας την προηγούμενη εβδομάδα και όλοι απορήσαμε τι είναι αυτό το καινούργιο στοιχείο που μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά.

Εν ολίγοις, η νέα αυτή υπηρεσία του Facebook, που ξεκίνησε πιλοτικά στη Βόρεια Αμερική, μέσα Απριλίου και πλέον λειτουργεί κανονικά σε παγκόσμια κλίμακα, ήρθε για να ανταγωνιστεί πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης όπως το Zoom και το Skype, οι οποίες γνώρισαν άνθηση κατά την περίοδο της καραντίνας και της επιβεβλημένης αποστασιοποίησης, ειδικά ανάμεσα στις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούσαν καθημερινά για τηλεσυναντήσεις, τηλεδιασκέψης και φυσικά τηλεργασία.

facebook-messenger-rooms-759.jpg


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Messenger Rooms (Δωμάτια) είναι ότι σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις με έως και 50 άτομα, χωρίς χρονικό περιορισμό. Τα μέλη του Facebook μπορούν να δημιουργήσουν «δωμάτια» και να κοινοποιήσουν τον σύνδεσμο του εκάστοτε δωματίου με συγκεκριμένα άτομα μέσω προσωπικού μηνύματος ή γενικότερα μέσω δημόσιας κοινοποίησης.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Messenger Rooms είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε λογαριασμό Facebook για να συμμετάσχετε σε μια βιντεοδιάσκεψη. Θα πρέπει απλώς να ανοίξετε τον σύνδεσμο από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Διατίθενται επίσης διάφορες λειτουργίες στις συνομιλίες, όπως η εφαρμογή φίλτρων, η προσθήκη ενός θέματος ή ακόμη και φόντο 360°.

Όσον αφορά στην εμπιστευτικότητα, το Facebook διασφαλίζει ότι ούτε ο ήχος ούτε τα βίντεο των Messenger Rooms θα χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. Σημειώστε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει edge to edge κρυπτογράφηση.

Η δημιουργία δωματίου μπορεί να γίνει από τις εφαρμογές του Facebook και του Messenger σε iOS και σε Android και πλέον από την έκδοση του Messenger για επιτραπέζιους υπολογιστές.

«Θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερες δυνατότητες στο Messenger Rooms τους επόμενους μήνες. Ελπίζουμε ότι το Messenger Rooms θα επιτρέψει στους ανθρώπους παντού να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που αγαπούν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται», ανέφερε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Facebook-Messenger-Rooms.jpg


Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα δωμάτιο Messenger σε μια ομάδα του Facebook;

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο βιντεοσυνομιλίας στην ομάδα σας στο Facebook. Όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να ανακαλύψουν το δωμάτιο.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη δυνατότητα κοινοποίησης συνδέσμου για να προσκαλέσετε περισσότερα άτομα στο δωμάτιό σας, όπως άτομα που δεν είναι φίλοι σας, μέλη της ομάδας και άτομα που δεν έχουν λογαριασμό Facebook ή Messenger.

Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο σε μια ομάδα:

fb-messenger-rooms-700x484.jpg

Εάν έχεις τη νέα έκδοση του Facebook:

Στις Ενημερώσεις, πατήστε Ομάδες στο αριστερό μενού και επιλέξτε την ομάδα στην οποία θέλετε να δημιουργήσετε δωμάτιο.

Πατήστε Δωμάτιο στο επάνω μέρος της ομάδας.

Προσθέστε μια δραστηριότητα για το δωμάτιο, επιλέξτε ένα emoji και πατήστε Αποθήκευση.

Πατήστε Δημιουργία.

Γράψτε κάτι για το δωμάτιο και πατήστε Δημοσίευση.

Εάν έχεις την κλασική έκδοση του Facebook:

Στις Ενημερώσεις, πατήστε Ομάδες στο αριστερό μενού και επιλέξτε την ομάδα στην οποία θέλετε να δημιουργήσετε δωμάτιο.

Πατήστε Δημιουργία δωματίου στο επάνω μέρος της ομάδας.

Προσθέστε μια δραστηριότητα για το δωμάτιο, επιλέξτε ένα emoji και πατήστε Αποθήκευση.

Πατήστε Δημιουργία.

Γράψτε κάτι για το δωμάτιο και πατήστε Δημοσίευση.

Να θυμάστε τα εξής:

Ο δημιουργός του δωματίου πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο για να ξεκινήσει η κλήση.

Αν έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα κοινοποίησης συνδέσμου για το δωμάτιό σας, θα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που δεν έχετε προσκαλέσει, ακόμη και αν δεν είναι μέλη της ομάδας.

Οι διαχειριστές της ομάδας μπορούν να διαγράψουν ή να μην επιτρέψουν δωμάτια στην ομάδα.

Οι Σελίδες που είναι μέλη μιας ομάδας δεν μπορούν να δημιουργήσουν ή να συμμετάσχουν σε δωμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ