Ο Δήμος Στροβόλου «καίει» Δημόσια Έργα για την κτιστή νησίδα στη λεωφ. Αθαλάσσας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση.

Article featured image
Article featured image

Την έντονη απογοήτευση και δυσφορία του εξέφρασε στη χθεσινή του συνεδρία το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου σε σχέση με την ενέργεια του Τμήματος Δημοσίων Έργων να προχωρήσει μονομερώς και χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις του Δήμου στην κατασκευή κτιστής νησίδας σε τμήμα της λεωφόρου Αθαλάσσας, στη συμβολή της με τη λεωφόρο Λεμεσού.

Η εν λόγω ενέργεια του Τμήματος Δημοσίων Έργων φέρνει τον Δήμο προ τετελεσμένων και θέτει σε αχρηστία υφιστάμενους και μελλοντικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την οδική ασφάλεια της περιοχής. Παράλληλα, το Συμβούλιο διερωτάται για τη συγκυρία που επιλέγηκε για εκτέλεση του έργου, παρά το ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί για λήψη τελικής απόφασης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 26ης Μαΐου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα έτυχε μονόπλευρης διαχείρισης από το Τμήμα Δημοσίων Έργων ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εν λόγω συμπεριφορά του Τμήματος Δημοσίων Έργων πλήττει και ακυρώνει τη διοικητική αυτοτέλεια, ως η εκπεφρασμένη πολιτική της Κυβέρνησης για αποκέντρωση και λήψη αποφάσεων σε επίπεδο Δήμων και όχι εκτελεστικής εξουσίας. Ταυτόχρονα, καταστρατηγεί τις αρχές της συντονισμένης προσέγγισης της διοίκησης προς τα προβλήματα των δημοτών/ πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο περαιτέρω αποφάσισε όπως αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων για τη δική του παρέμβαση. Παράλληλα, θα αποσταλεί επιστολή προς την Ένωση Δήμων Κύπρου, για εξέταση του ευρύτερου ζητήματος που δημιουργείται, καθότι η ενέργεια του Τμήματος Δημοσίων Έργων ισοδυναμεί με κατάργηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Επιπρόσθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη ζητήσει από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου να εξετάσει τη νομιμότητα της πράξης αυτής και πιθανές ενέργειες στις οποίες ο Δήμος δύναται να προβεί σε σχέση με το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ