Συλλέξαμε όλες τις (μέχρι στιγμής) πληροφορίες για την ειδεχθή υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι

Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο, το σκίτσο της μαυροφορεμένης γυναίκας και το περιστατικό που θυμήθηκε το θύμα.

Article featured image
Article featured image

Τετάρτη πρωί, 20 Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα -καθώς περπατούσε στην περιοχή Καλλιθέας για να πάει στη δουλειά της- δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστη, μαυροφορεμένη γυναίκα, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της.

Λίγο μετά την επίθεση και αφού το θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σε άθλια κατάσταση, η ΕΡΤ μετέδωσε δύο βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, οι οποίες κατέγραψαν την ώρα της επίθεσης και μαζί τη φιγούρα της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Σύμφωνα με βίντεο, λίγα λεπτά πριν από την εγκληματική επίθεση, μια νεαρή γυναίκα φαίνεται να κατεβαίνει από ένα όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου, όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία, στην οδό Θησέως. Μετά την επίθεση, η γυναίκα αυτή βγαίνει από το κτήριο, ωστόσο δεν υπάρχει κάμερα που να την έχει καταγράψει. Στο βίντεο, εξάλλου, δεν διακρίνονται ευκρινώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας, καθώς φορούσε μάσκα και σκούφο.

Ωστόσο, από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως πρόκειται για άτομο μετρίου αναστήματος και σχετικά αδύνατο.


Η πρώτη κατάθεση της 34χρονης

«Η μαυροφορεμένη γυναίκα που μου έριξε το βιτριόλι ήταν αδύνατη και ψηλή. Με περίμενε, φορώντας χειρουργική μάσκα, στα σκαλιά δίπλα στο ασανσέρ, την ώρα που περίμενα να ανεβώ στο γραφείο. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η 34χρονη γυναίκα, στην πρώτη κατάθεσή σε αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.


Η 34χρονη Ιωάννα/Facebook

2897889.jpg

2897890.jpg

2897893.jpg

Τα όσα κατέθεσε η 34χρονη, η οποία περιέγραψε κυρίως τη στιγμή της επίθεσης, δεν πρόσθεσαν κάτι νέο στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί αργότερα, όταν θα έχει βελτιωθεί και άλλο η κατάστασή της, να θυμηθεί κάτι παραπάνω που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει με μεγάλη προσοχή όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της, από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο κοντά στο κτίριο που εργάζεται το θύμα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αστυνόμο κ. Νίκο Αλεξανδρή, οι έρευνες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στην προσπάθεια εντοπισμού της δράστιδας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος, μάλιστα, αναφερόμενος στο θύμα είπε: «Στην αρχή υπάρχει το σοκ της επίθεσης, αλλά περνώντας ο χρόνος ανασύρει μνήμες και τις μεταφέρει στην αστυνομία. Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να φθάσει σε ασύλληπτα μονοπάτια που καταστρέφουν ζωές. Εξετάζονται ότι στοιχεία υπάρχουν», προσέθεσε.

Το περιστατικό που θυμήθηκε η 34χρονη και οι έρευνες των αρχών

«Μία εργαζόμενη είχε κάνει “σκηνή” σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Hμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Hμουν παρούσα στο χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα», είπε μεταξύ άλλων η 34χρονη, που δέχθηκε τη βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Το καυστικό υγρό της επίθεσης

Στο μεταξύ, βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για το υγρό με το οποίο η δράστιδα έλουσε το θύμα της. Πρόκειται για θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, ιδιαίτερα καυστικό, που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους, με την προμήθειά του να είναι σχετικά δύσκολη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν χώρους που παρασκευάζονται τέτοια καυστικά υγρά, για τον τυχόν εντοπισμό πρόσφατης αγοράς ή προμήθειας, αναζητώντας και βιντεοληπτικό υλικό από αυτά. Δεν αποκλείουν βέβαια το ενδεχόμενο η δράστιδα να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες και μέσω οδηγιών από το Διαδίκτυο να προέβη στην παρασκευή του.


Εικόνες από το σημείο της επίθεσης/CNN.GR

97044638_624503874806906_228766704262447104_n.jpg

97956249_2492802457699527_919891740360441856_n.jpg


Το σκίτσο της μαυροφορεμένης

Έπειτα και από τις περιγραφές του θύματος, αλλά και τα στοιχεία που προκύπτουν από τα βίντεο, οι αρχές έχουν πλέον σκιαγραφήσει το προφίλ της γυναίκας με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρόκειται για μια γυναίκα μετρίου αναστήματος, με ύψος κοντά στο 1.68. Το χρώμα των μαλλιών της είναι μελί και το μήκος φθάνει μέχρι τον ώμο.

Η εικόνα της δράστιδος φαίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να καταγράφηκε και από κάμερα ασφαλείας.

Την ώρα της επίθεσης φέρεται να φορούσε ζακέτα μέχρι το γόνατο, αθλητικά παπούτσια, ενώ έχει και σακίδιο στην πλάτη. Φορούσε, όμως, και κασκέτο, ενώ χαρακτηρίζεται αθλητικός τύπος, αδύνατη. Αυτή τη στιγμή, η εικόνα της γυναίκας αναλύεται καρέ-καρέ, ενώ φαίνεται πως δεν είναι άγνωστη στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μοιάζει με άτομο από το περιβάλλον της 34χρονης. Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η γυναίκα που υποψιάστηκαν οι αρχές από την πρώτη στιγμή.



Ποντάρουν στο λάθος της γυναίκας με το βιτριόλι

Σύμφωνα με την ελληνική κρατική τηλεόραση, κάμερα έχει συλλάβει τη γυναίκα-θύτη, την ώρα που κατεβαίνει από αυτοκίνητο και μπαίνει στην πολυκατοικία. Φορά μάσκα και η εικόνα της είναι θολή. Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια κάμερα δεν την καταγράφει να βγαίνει από την πολυκατοικία.

Σε αυτή τη φάση, οι Αρχές επεξεργάζονται την εικόνα που έχει καταγράψει το νέο βίντεο-ντοκουμέντο και όταν τελειώσει η διαδικασία θα είναι σε θέση να ταυτοποιήσουν και το άτομο που έριξε το βιτριόλι.

Παράλληλα το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πως οι αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει, καθώς, σύμφωνα με τις πηγές του καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 34χρονη, λάθη που η Αστυνομία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε την «μαυροφορεμένη» στο σημείο λίγο πριν το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ανέφερε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε για την επίθεση και πρόσθεσε ότι άφησε την «μαυροφορεμένη» λίγα μέτρα πιο κάτω, 7 λεπτά περίπου πριν η δράστις ρίξει το καυστικό υγρό στην άτυχη Ιωάννα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ