Μέρα γιορτής η Κυριακή για τη Λευκωσία

Παραδίδεται στο κοινό το έργο της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου: Ποια θα είναι τα νέα δεδομένα για οδηγούς και πεζούς.

Παραδίδεται στο κοινό το έργο της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου – Φάση Α που περιλαμβάνει τις οδούς Στασικράτους – Ζήνας Κάνθερ – Θεοφάνη Θεοδότου με την ολοκλήρωσή του και από την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 ώρα 8.00π.μ. όλοι οι δρόμοι θα δοθούν στην τροχαία κίνηση.

«Με την ολοκλήρωση του έργου έχει αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με νέο πλακόστρωτο, με νέα επίπλωση και νέο φωτισμό ενώ επιτεύχθηκε ο στόχος της δημιουργίας ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, για να διευκολύνει την προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ και να αυξήσει την επισκεψιμότητα. Φυτεύτηκε μεγάλος αριθμός δέντρων με την εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενισχύοντας η σκίαση, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση και με την ενσωμάτωση των υδάτινων στοιχείων, οι συνθήκες άνεσης και ελκυστικότητας της περιοχής θα αναβαθμιστούν σημαντικά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκαν και βελτιώθηκαν όλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας:

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οδών της περιοχής, δηλ. Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα μεταξύ Λ. Μακαρίου Γ’ και Στασικράτους,), Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνους Θεοδότου έχουν μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 20Km/h.

Όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ η στάθμευση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στους καθορισμένους σηματοδοτημένους κόλπους τροφοδοσίας μικρής διάρκειας στάθμευσης».


100806960_3213326795353797_2693464164159979520_o.jpg

101431328_3213326292020514_177652135263993856_o.jpg


Οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας των οδών έχουν ως ακολούθως:

Τμήμα της οδού Στασικαράτους από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου : Mονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Μνασιάδου.

Τμήμα της οδού Στασικαράτους από τη συμβολή της με την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου : Διπλής κατεύθυνσης.

Τμήμα της οδού Στασικράτους από τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Μνασιάδου.

Τμήμα της οδού Μνασιάδου από τη συμβολή της με την Λ. Μακαρίου Γ μέχρι την τη συμβολή της με την οδόΖήνας Κάνθερ : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Ζ. Κάνθερ.

Τμήμα της οδού Μνασιάδου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ, μέχρι την μέχρι την τη συμβολή της με την οδό Στασικράτους ή/και Φώτη Πίττα : Διπλής κατεύθυνσης.

Τμήμα της οδού Ζήνας Κάνθερ από τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ευαγόρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου: Mονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Θεοφάνους Θεοδότου.

Τμήμα της οδού Ζήνας Κάνθερ από τη συμβολή της με την οδό Μνασιάδου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θεοφάνους Θεοδότου : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Θεοφάνους Θεοδότου.

Τμήμα της οδού Θεοφάνους Θεοδότου από την συμβολή της με την Λ. Μακαρίου Γ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ : Αδιέξοδο διπλής κατεύθυνσης με είσοδο έξοδο από την οδό Ζ. Κάνθερ.

Τμήμα της οδού Θεοφάνους Θεοδότου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνας Κάνθερ μέχρι την συμβολή της με την οδό Στασικράτους : Μονόδρομη κατεύθυνση προς την οδό Στασικράτους.

Οι οδοί Κουμανούδη, Προμηθέως και Πρεβέζης επανέρχονται στην προηγούμενη κυκλοφοριακή διαρρύθμιση, δηλαδή η οδός Κουμανούδη με μονόδρομη κατεύθυνση από την οδό Φώτη Πίττα προς την οδό Στασικράτους και η οδός Προμηθέως με μονόδρομη κατεύθυνση από την οδό Φλωρίνης προς την οδό Στασικράτους με μία λωρίδα στάθμευσης παρά την οδό.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικό Στόχο: Ενίσχυση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ