Δεν ανοίγουν εντός Μαΐου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Και όπως όλα δείχνουν δεν θα λειτουργήσουν καθόλου φέτος.

Article featured image
Article featured image

Εκτός από την Ε’ και Στ’ τάξη, οι οποίες ενδεχομένως να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο και μόνο για λίγες μέρες.

Αυτά υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Φίλιος Φυλακτού, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, λίγο μετά και την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι φορείς της Παιδείας με τον αρμόδιο Υπουργό, σημειώνοντας πως «δεν θα μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα τμήματα και αυτό που θα πω ξεκάθαρα είναι ότι η επαναλειτουργία σχολείων δημοτικής
εκπαίδευσης είτε είναι δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν τοποθετείται στη 2η φάση».

Είπε επίσης πως «η όποια επιστροφή θα γίνει για τις μεγαλύτερες τάξεις. Ακόμη και αν γίνει μία επιστροφή τον Ιούνιο θα γίνει για τις μεγαλύτερες τάξεις για λίγες μέρες».

Εξήγησε επίσης πως η στοχοπροσήλωση του Υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα της τρίτης λυκείου. «Συνεπώς το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα είναι ότι μετακινείται η έναρξη λειτουργίας των δημοτικών», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, αυτό το διάστημα ενισχύθηκε στη Δημοτική Εκπαίδευση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου προχωρά η Ε΄ και η ΣΤ΄ και με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Ενισχύθηκε στην Α΄ - Δ΄ τάξη η σύγχρονη εκπαίδευση και εάν υπολογίσουμε το γεγονός ότι εγκύκλιος του Υπουργείου καλεί πλέον τους γονείς να πάνε στα σχολεία να πάρουν τα βιβλία από τα σχολεία και να τα πάρουν σπίτι, φαίνεται ότι ενισχύουν το ξεκάθαρο μήνυμα που βγαίνει από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν καλυφθεί όλα τα παιδιά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο κ. Φυλακτού είπε: «Όχι, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα παιδιά, αλλά αναμένουμε ως ΠΟΕΔ ότι τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης που θα συνεχίσουν πλέον στο κομμάτι της σύγχρονης εκπαίδευσης το Υπουργείο έχει ευθύνη και υποχρέωση να καλύψει αυτά τα 1500 παιδιά όσον αφορά τον εξοπλισμό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ