Άδειες καρέκλες, στημένες σε κεντρικές πλατείες των πόλεων

Φωτογραφίες από το κέντρο της Λεμεσού, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Article featured image
Article featured image

Ως μια σιωπηρή κραυγή βοήθειας από τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε η διαδικτυακή ενέργεια #emptychairs, με σκοπό να στρέψει τα βλέμματα των κυβερνήσεων αλλά και της κοινωνίας στις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και όπως όλα δείχνουν θα πληγούν έτει περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων χώρων εστίασης σε όλη την Ευρώπη, έβγαλαν τις άδειες καρέκλες τους στο δρόμο και τις τοποθέτησαν σε κεντρικές πλατείες των πόλεών τους, ζητώντας διάλογο με το κράτος, αλλά και βοήθεια στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουν λόγο αναστολής των εργασιών τους.

Στη πανευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια συμμετείχε και η Κύπρο, με Μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) αν τοποθετούν χθες, Τετάρτη, περίπου 100 καρέκλες έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, στις οποίες ήταν αναρτημένα συνθήματα με τα αιτήματα τους.

9d4c5d72d0bee27eaaed58bf0afba140_XL.jpg


Κάτι αντίστοιχο συνέβη, την ίδια μέρα και στην Ελλάδα, με την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και την πλατεία μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη να γεμίζουν με άδειες καρέκλες. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως την Πάτρα, την Κέρκυκα και την Λάρισσα.


Πλατεία Συντάγματος/Αθήνα, Eurokinissi

Αθήνα-Eurokinissi.jpg

Αθήνα-Eurokinissi1.jpg

Αθήνα-Eurokinissi1.jpg

Αθήνα-Eurokinissi2.jpg

Αθήνα-Eurokinissi3.jpg




Θεσσαλονίκη, Eurokinissi

Θεσσαλονίκη-Eurokinissi.jpg

Θεσσαλονίκη-Eurokinissi1.jpg

Θεσσαλονίκη-Eurokinissi2.jpg




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ