Ο Banksy επιλέγει μια Βρετανίδα νοσοκόμα ως τη σούπερ ηρωίδα ενός παιδιού

Batman και Spiderman καταλήγουν στα σκουπίδια στο νέο έργο του.

Article featured image
Article featured image

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης συγκινεί και πάλι. Στο νέο έργο του που θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, ένα πιτσιρικάς επιλέγει μια νοσοκόμα ως τη σούπερ ηρωίδα του, αντί του Batman και του Spidermam.

Σαφώς, πρόκειται για ένα έργο που αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν την Τετάρτη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία.

Φωτογραφία του έργου του αναρτήθηκε, επίσης, στον επίσημο δικό του λογαριασμό στο Instagram ,με τη λεζάντα «Game Changer».

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on


Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Paula Head έγραψε σε tweet: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο #Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας.

Ένα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς του πρωτόγνωρους καιρούς».


Το νέο αυτό έργο του Banksy θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, μεταδίδει το BBC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ