Αυτές τις μέρες, από το οδόφραγμα πέρασαν και 5 τελειόφοιτοι μαθητές από το Ριζοκάρπασο

Ανάμεσα στους τελειόφοιτους μαθητές που συμμετέχουν από χθες Τρίτη στις Παγκύπριες εξετάσεις είναι και πέντε μαθητές από το Ριζοκάρπασο.

Article featured image
Article featured image

Έγιναν όλες οι διευθετήσεις ώστε οι τέσσερεις από τους πέντε μαθητές να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές πριν από λίγες ημέρες -υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό και διαμένουν σε συγγενικά τους πρόσωπα-, ενώ μια ακόμη τελειόφοιτη μαθήτρια βρίσκεται ήδη στις ελεύθερες περιοχές για να πάρει μέρος στις εξετάσεις.

Αυτά ανάφερε μεταξύ άλλων στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Να αναφέρουμε ότι στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου φοιτούν σήμερα 16 παιδιά (9 αγόρια και 7 κορίτσια), εκ των οποίων οι 5 είναι τελειόφοιτοι.Κεντρική φωτογραφία Ριζοκαρπάσου: Χρυστάλλα Τζιακούρη

Κι άλλοι στις ελεύθερες περιοχές για ιατρικούς λόγους

«Εμείς στη βάση της συμφωνίας του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες και όλα όσα έπρεπε να γίνουν, ώστε από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου -την ημερομηνία δηλαδή που συμφωνήθηκε το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων- να μπορεί να γίνει αυτή η μετάβαση των εγκλωβισμένων και των επανεγκατεσταθέντων από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα χωριά μας, αλλά και από τα εγκλωβισμένα χωριά μας στις ελεύθερες περιοχές. Οι περισσότεροι ήθελαν να επισκεφτούν τις ελεύθερες περιοχές για ιατρικούς λόγους» είπε ο κ. Φωτίου.


Ανέφερε ότι καθημερινά τυγχάνουν χειρισμού ανθρωπιστικής φύσεως θέματα με εγκλωβισμένους από το Ριζοκάρπασο, την Αγία Τριάδα και τα Μαρωνίτικα χωρία, με την πλειοψηφία να αφορά κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών γίνονται οι διευθετήσεις για τα απαραίτητα τεστ, είπε ο Επίτροπος Προεδρίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνέχισε, διενεργείται τεστ για κορωνοϊό στις ελεύθερες περιοχές, με έξοδα της Δημοκρατίας, ενώ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα οι πολίτες παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι τους.


Ανέφερε ακόμη ότι κάποιες περιπτώσεις δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες για τις οποίες υπήρξε συναντίληψη και οι οποίες τυγχάνουν χειρισμού από το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Έδωσε το παράδειγμα Ε/κ καθηγήτριας, με καταγωγή από το Ριζοκάρπασο, η οποία εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια εγκλωβίστηκε λόγω κορωνοϊού, όταν επισκέφτηκε το κατεχόμενο χωριό της, ενώ μετά από ενέργειες κατάφερε να επιστρέψει τη Δευτέρα στις ελεύθερες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ