Άγριο σεξ, κακό σενάριο και άθλιες ερμηνείες είναι τα στοιχεία της νέας ταινίας του Netflix που σπάει ταμεία

Το «365 μέρες» σε μόλις τρείς ημέρες προβολής κατάφερε να γίνει νούμερο #1 trend από την Κύπρο μέχρι και την Αμερική.

Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά σε αντίθεση με τις σειρές δικής της παραγωγής, όσες φορές προσπάθησα να παρακολουθήσω ταινία παραγωγής Netflix ήθελα να ξεριζώσω τα μάτια μου.

Πρωτίστως είναι οι κακές ερμηνείες και το σενάριο, με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία να ακολουθούν κατά πόδας, ολοκληρώνοντας το κακό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως το κοινό λατρεύει τη σαβούρα χαρίζοντάς της απλόχερα προβολές, έστω κι αν το μοναδικό στοιχείο που διαθέτει ενδιαφέρον είναι ηδονοβλεπτικό και αφορά μερικές πολύ άγριες σκηνές σεξ.

Τελευταία προσπάθεια της δημοφιλούς πλατφόρμας, η πολωνική soft porn ταινία «365 μέρες» η οποία σε μόλις τρεις ημέρες βρέθηκε στο #1 του Netflix σε όλον τον κόσμο, από την Κύπρο μέχρι και την Αμερική. Ενώ το hashtag #365days κυριαρχεί στα social media –κυρίως- μεταξύ εφήβων που θέλουν να πάρουν μάτι και κυρίως ιδέες(;) για μελλοντικές παθιασμένες εμπειρίες.

1_PnSZrxkYtfLuY3l6CyhrnQ.jpeg

Το στόρι της ταινίας δεν διαθέτει ιδιαίτερη φαντασία, καθώς περιλαμβάνει έναν Σικελό μαφιόζο, με εμφάνιση μοντέλου του Armani και μία Πολωνέζα –πετυχημένο στέλεχος ξενοδοχείου στη Βαρσοβία- η οποία σε μία προσπάθεια να αναθερμάνει την αδιάφορη ερωτική ζωή της με τον σύντροφό της, αποφασίζουν να φύγουν για τη Σικελία.

Εκεί συναντά τον Μάσιμο, ο οποίος όταν την βλέπει θεωρεί πως αυτή είναι η γυναίκα της ζωής του, οπότε τι πιο φυσιολογικό από το να την απαγάγει για να την πείσει πως αυτός είναι ο άντρας της δικής της ζωής. Μάλιστα της δίνει διορία 365 ημέρες για να αποφασίσει, αφού στο μεταξύ κάνουν ασταμάτητα άγριο σεξ, βρεθούν καλεσμένοι σε χλιδάτα πάρτι, κοιμηθούν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και ζήσουν μια τόσο πλούσια ζωή, που κανείς εκ των τηλεθεατών της ταινίας, μάλλον δεν θα ζήσει ποτέ.

AAAABfwvG4F_-Ojgz3uXlYWU87KfQivdXjuqswFvCwfnxlQVlc1u-RMwF5gpYApHJ6pkCe-WldFUQmDpEJM3C1WHF_cg05qE.jpg

Η χλιδή, μάλιστα, είναι τόσο που καταντά ενοχλητική, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ταινίες τούρκικής παραγωγής, ενώ οι ερμηνείες τον Ιταλών και τον Πολωνών που μιλάνε αγγλικά είναι τόσο εκνευριστικές όσο οι «τραγουδιστές» που εμφανίζονται κατά καιρούς στην Αννίτα Πάνια.

Η ταινία εν ολίγοις δεν αξίζει και πολλά, εκτός από τις hardcore σκηνές σεξ που περιλαμβάνει και αυτό προκύπτει από τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις έφηβων τηλεθεατών, αλλά και ενηλίκων, οι οποίοι φαίνεται να παρατηρούν με προσοχή τις επίμαχες σκηνές, θέλοντας μάλλον να αποκωδικοποιήσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Άλλωστε η φημολογία, στα social media, πως κάποιες σεξουαλικές σκηνές, όπως οι πεολειχίες, είναι αληθινές, κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού, αφήνοντας να νοηθεί πως το Netflix έφτιαξε πορνό πολυτελείας.



Αυτός είναι και ο λόγος που η ταινία έχει κάνει ρεκόρ τηλεθέασης την ίδια ώρα που πολλοί έχουν κατακρίνει τα πρότυπα που προβάλλονται μέσα από την ταινία, όπως οι σεξουαλικές σκηνές βίας, το σύνδρομο της Στοκχόλμης (spoiler), την παρουσία της γυναίκας-τρόπαιο και τη λογική του «όποιος έχει δύναμη και χρήματα, μπορεί να έχει ό,τι θέλει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ