Η πολύ γρήγορη «κούρσα» φιδιού σε κυπριακό φράγμα

Πραγματικά εντυπωσιακό το βίντεο!

Article featured image
Article featured image

Ο φυσιοδίφης Γιώργος Κωνσταντίνου βρέθηκε στο φράγμα Ξυλιάτου και κατέγραψε σε βίντεο την εντυπωσιακή «κούρσα» ενός μεγάλου μεγέθους δρόπη (coin snake) μέσα στο νερό!



Όπως διαβάζουμε σε κείμενο του ίδιου του Γιώργου Κωνσταντίνου, ο δρόπης, με το κοινό και επιστημονικό όνομα Coin Snake – Hemorrhois nummifer (Reus, 1833) της οικογένειας Κολουβρίδες (Colubridae), είναι κυρίως νυχτόβιο φίδι και ένα από τα οκτώ φίδια της Κύπρου και είναι μη δηλητηριώδη. Το συναντάμε από τα παράλια μέχρι και τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους με εξάπλωση σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αποτελεί ίσως το πιο όμορφο φίδι της Κύπρου, με μήκος που φτάνει περίπου το ενάμισι μέτρο, αλλά στην Κύπρο πολύ σπάνια συναντάς έναν δρόπη με τόσο μεγάλο μέγεθος, λόγω του ανελέητου σκοτωμού τους από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν τα αφήνουν να ζήσουν αρκετά για να αποκτήσουν το τελικό τους μέγεθος. Η φοβία των Κυπρίων, γενικά, για τα φίδια και οι διάφοροι μύθοι που κυκλοφορούν έχουν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να σκοτώνουν αυτά τα υπέροχα και ωφέλιμα ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ