Ο Διονύσης Σαββόπουλος live με την κιθάρα του και μια αγκαλιά τραγούδια

Ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδοποιός έρχεται το Σάββατο, 20 Ιουνίου, στις 21.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς συναυλιών #snfccAtHome: music.

Article featured image
Article featured image

Για τον Διονύση Σαββόπουλο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας, το έργο του οποίου σφράγισε την ελληνική μουσική, πετυχαίνοντας να γεφυρώσει με απόλυτη αρμονία την ελληνική παραδοσιακή τραγουδοποιία με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα.


«(...) Στη φυλακή, όμως, για να περνάει η ώρα, έγραψα τη "Δημοσθένους λέξη", τη "Θεία Μάνου" και τη "Θαλασσογραφία". Πολλοί απορούσαν. "Μα πώς, βρε παιδί μου, μέσα σε 'κείνον τον ζόφο εσύ έγραφες τραγούδια;". Μα γι' αυτό χρειάζονται τα τραγούδια, για να μπορούμε να ξεπερνάμε τον ζόφο».




Στις 20 Ιουνίου παίρνει την κιθάρα του, για να μας κρατήσει συντροφιά από τον Θόλο, την εγκατάσταση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μία από τις λίγες φορές που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον κορυφαίο δημιουργό μόνο του επί σκηνής, με τη συνοδεία της κιθάρας του. Στη διαδικτυακή συναυλία, ειδικά σχεδιασμένη για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα ακουστούν τραγούδια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία του Σαββόπουλου, δοσμένα με τον μοναδικό του τρόπο. Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, με μελωδίες που αναμειγνύουν εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους. Τραγούδια της ψυχής, της χαράς, της νοσταλγίας και της ελπίδας.


To live του Παύλου Παυλίδη που πραγματοποιήθηκε στις 29/05.

Η σειρά #snfccAtHome: music πραγματοποείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και έχει ήδη φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία σπουδαίους καλλιτέχνες. Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης και Σαβίνα Γιαννάτου είναι μερικοί από τους δημιουργούς που παρουσίασαν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Info: Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου live στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (snfcc.org), καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ