Από τα Σεπόλια ώς τη Μινεάπολη στέλνεται ένα ισχυρότατο μήνυμα

Η νέα προσθήκη στο γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Article featured image
Article featured image

Στα Σεπόλια, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπάρχει ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, το οποίο από τον Φεβρουάριο του 2017 κοσμείται από ένα εντυπωσιακό γκράφιτι προς τιμήν, φυσικά, του ιδίου.




Μάλιστα, ο Γιάννης έκανε στο παρελθόν αναφορά στο γκράφιτι αυτό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: «The court that me and my brothers grew up playing on!!!».



Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχει, ωστόσο, μια ομάδα «ανθρώπων» που, όταν βλέπει γκράφιτι με μαύρους ή γενικά μαύρους,… μαυρίζει από το κακό της. Κάποια στιγμή, λοιπόν, μέλη της Χρυσής Αυγής επενέβησαν στο γκράφιτι, δείχνοντας τη (φανερή) δυσαρέσκειά τους. Η ζημιά ευτυχώς δεν ήταν μόνιμη.

αυγά 1.jpg

αυγά 2.jpg


Τον Μάρτιο του 2019 μέλη της πολιτικής ομάδας Antifa Live έκαναν μία ευστοχότατη προσθήκη στο γκράφιτι. Συγκεκριμένα, έγραψαν τις εξής γραμμές: «ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΒΑ, ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ». Ο νοών νοείτω!


γιάννης 2.jpg

γιάννης 3.jpg


Πριν από λίγες μέρες, έγινε, όμως, και μια άλλη εξαιρετικά εύστοχη προσθήκη υπό το φως και των πρόσφατων γεγονότων της δολοφονίας του Τζορτ Φλόιντ. Κάτοικοι των Σεπολίων, περιοχής όπου τα περιστατικά αστυνομικής βίας είναι πολύ συχνά, έγραψαν τις φράσεις: «Black Lives Matter», «We Can’t Breathe» και «Μένουμε Ενεργοί».


γιάννης 4.jpg




Από τα Σεπόλια ώς τη Μινεάπολη, λοιπόν, στέλνεται ένα ισχυρότατο μήνυμα. Το μήνυμα πως κάθε ζωή αξίζει και πως δεν θα σταματήσει κανείς να αγωνίζεται μέχρι να μην υπάρχει κανείς που να μην το σέβεται.


Από πρόσφατη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο Γιάννης μαζί με συμπαίκτες του.


Με πληροφορίες από Luben.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ