Από πού προκύπτει η έντονη δυσοσμία που επηρεάζει όλη την πρωτεύουσα;

Από την περασμένη Παρασκευή όλη η Λευκωσία μυρίζει σκ***α.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Pixabay


Άσχημο, όπως και η μυρωδιά που πλανάται στον αέρα εδώ και τρεις ημέρες από τη μία άκρη της Λευκωσίας, μέχρι την άλλη, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει εάν πρόκειται αποχέτευση που έχει ξεχειλίσει, για παπούτσια που πάτησαν κάτι στο δρόμο ή για κάτι μεγαλύτερο που επηρεάζει την ατμόσφαιρα της πόλης.

Αυτές ήταν και οι πρώρες αντιδράσεις των περισσότερων από εμάς, έως ότου διαβάσουμε την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, οι οποίοι έκαναν αναφορά στο περιστατικό, καλώντας τους αρμόδιους να ανακαλύψουν την πηγή του προβλήματος και να διορθώσουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Κινήματος, «Έχουν εντοπιστεί διάφορες πιθανές πηγές της οχληρίας που μυρίζει σαν καμένη κοπριά, από τους παραπονούμενους πολίτες, με πιο πιθανή τα μεγάλα χοιροστάσια και τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Οβγκού ποταμού, παρά το αεροδρόμιο Λευκωσίας».

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, καθώς σε επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο ασχολείται με το ζήτημα, δεν έχει ακόμη βρεθεί η πηγή ή οι πηγές που προκαλούν τη δυσοσμία.

Όπως ανέφερε στη CITY, ο Αντώνης Νεοκλέους, Λειτουργός Α’ του Τμήματος Περιβάλλοντος, έχουν επικοινωνήσει με διάφορους φορείς οι οποίοι θα μπορούσε να είχαν προκαλέσει ένα τέτοιο πρόβλημα, όπως το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί η ακριβής πηγή. Υπάρχουν κάποιες υποψίες, αναφέρει, ότι η μυρωδιά μπορεί να προέρχεται και από τα κατεχόμενα εξού και βρίσκονται σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Προς το παρόν, όμως, δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για την αιτία που προκαλεί αυτή τη δυσοσμία, με την υπόθεση να βρίσκεται υπό διερεύνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ