«Οι ομοφυλόφιλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι»

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας σε ένα ακραίο ρατσιστικό παραλήρημα δήλωσε πως η ομοφυλοφιλία είναι μία ιδεολογία χειρότερη και από τον κομμουνισμό.

Article featured image
Article featured image

Σε συνέχεια της ρητορικής μίσους που ανέδειξε αυτόν και το κόμμα του πρώτο, στις προηγούμενες εκλογές, ο Andrzej Duda βρέθηκε προ ημερών σε μία μικρή πόλη, νοτιοδυτικά της χώρας, η οποία για 40 χρόνια βρισκόταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα που είπε, σχολίασε και το αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της χώρας για νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, το δικαίωμα στην τεκνοθεσία αλλά και την εκπαίδευση στα σχολεία για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ.

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι, αλλά αυτή είναι μια ιδεολογία» , δήλωνε ο Duda, με το κοινό να φωνάζει πανηγυρικά το όνομά του και να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

EPA.jpg


Σύμφωνα με το λαϊκιστικό ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας, που στηρίζει την υποψηφιότητά του, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων χρειάζεται να ακυρώνονται και να σταματούν, με πολλούς νομοθέτες να το έχουν ήδη κάνει, τα Pride γίνονται πεδία μάχης μεταξύ εκείνων που πιστεύουν στην ισότητα των ανθρώπων και στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και στα άτομα που αντιτίθενται, ενώ παράλληλα, γίνεται λόγος για ένα σκηνικό «ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» καλλιεργώντας τον φόβο και εντείνοντας τη βία σε βάρος των queer ατόμων.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας λέει ότι η «ιδεολογία LGBT +» είναι πιο επιβλαβής από τον Μπολσεβικισμό. Ο Duda πρόσθεσε ότι, κατά την κομουνιστική εποχή της Πολωνίας από το 1945 έως το 1989, το καθεστώς εξασφάλισε την επιβίωσή του, μέσω της νεότερης γενιάς – καλλιεργώντας την υποστήριξη από τις μικρότερες ηλικίες.

«Αυτό ήταν ο Μπολσεβικισμός» , είπε. «Ήταν η ιδεολογικοποίηση των παιδιών. Σήμερα, γίνονται επίσης προσπάθειες να προωθηθεί μια ιδεολογία σε εμάς και στα παιδιά μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Είναι εντελώς νέο, αλλά είναι, επίσης, νεο-μπολσεβικισμός. Έχουμε την παράδοσή μας. Έχουμε τον πολιτισμό μας, που βασίζεται σε περισσότερα από 1.050 χρόνια ιστορίας. Δε θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν [την Πολωνία]. Δε θα αφήσουμε καμία ιδεολογία, ούτε κομουνιστική, ούτε σοσιαλιστική, ούτε άλλη να την απομακρύνει από εμάς, γιατί αυτή είναι η ταυτότητά μας. Και μην αφήσετε κανέναν να προσπαθήσει να οδηγήσει τα παιδιά μας σε λάθος δρόμο, γιατί δε θα το επιτρέψουμε».

Ο Andrzej Duda, να σημειώσουμε, ότι με την παραπάνω ρητορική αντιτίθεται και στον πολιτικό του αντίπαλο, τον δήμαρχο της Βαρσοβίας, Rafał Trzaskowski, ο οποίο διατυπώνει θέσεις υπέρ της ισότητας και των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.


Με πληροφορίες από TIME/Antivirus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ