Ακόμη ένα σαββατοκύριακο με ανέμους, πτώση θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες

Καλοκαιράκι, χωρίς βραδινό μπανάκι.

Article featured image
Article featured image

Θερμές αέριες μάζες έχουν ανηφορίσει προς την περιοχή μας, με κορύφωση σήμερα Τετάρτη, όπου οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από αύριο Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, ισχυρό και σχετικά δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας τις θερμές αέριες μάζες ανατολικότερα και ρίχνοντας την θερμοκρασία γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης, διαδοχικές διαταραχές θα επηρεάσουν την περιοχή μας κατά το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στο ανατολικό/νοτιοανατολικό μισό της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σήμερα Τετάρτη, συνεχίζει ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός ενώ αναμένεται η κορύφωση των θερμών αερίων μαζών, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο νότια/νοτιοανατολικά προς επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε περιοχές του εσωτερικού κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι.

Το Σάββατο, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το απόγευμα και αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο μεμονωμένα στα νότια/νοτιοανατολικά προς επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε περιοχές του εσωτερικού κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή, πιθανόν να μας επηρεάσει νέα δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων.

kitasweather-2020-06-17_07-30-13_627132.png


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 26 έως 28 στα δυτικά παράλια, 30 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο ανατολικά/νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια και κορυφές βουνών μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 στα δυτικά παράλια, 29 έως 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 20 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο νότια/νοτιοανατολικά προς επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και σε περιοχές του εσωτερικού. Κάποιες καταιγίδες ενδέχεται να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια και κορυφές βουνών μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 στα δυτικά παράλια, 29 έως 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο μεμονωμένα πιο νότια/νοτιοανατολικά προς επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ