Έρχεται το πρωτόκολλο διερεύνησης παραπόνων και καταγγελιών για περιπτώσεις παραμέλησης ή κακοποίησης ζώων

Η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για την σύνταξη και έναρξη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου διερεύνησης παραπόνων, καταγγελιών για περιπτώσεις παραμέλησης ή κακοποίησης ζώων.

Επιτέλους, να υπάρξει μια τάξη όσον αφορά την διαχείριση αυτών των καταγγελιών και τα θέματα της ευημερίας και η ευζωία των ζώων να έχουν μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση.

Είναι απαραίτητη και εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική η άμεση δράση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και οι αποφάσεις που λαμβάνουν όταν καλούνται να εξετάσουν περιπτώσεις κακής μεταχείρισης ζώων και ιδιαίτερα όταν τα ζώα ευρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο.

Θα αναμένουμε την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου και με τις λεπτομέρειες του και ευχόμαστε ότι πλέον δεν θα έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου ζώα είχαν ταλαιπωρηθεί λόγω κακών ή άλλων χειρισμών κατά την διάρκεια της εξέτασης των σχετικών καταγγελιών.

Καλούμε τους πολίτες για ακόμα μια φορά να προβαίνουν σε καταγγελίες όταν παρατηρούν και γνωρίζουν για περιπτώσεις κακοποίησης, παραμέλησης ζώων και άλλες περιπτώσεις που χρήζουν παρέμβασης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, του Δήμου και της αστυνομίας.

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

17/06/2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ