Το νέο εντυπωσιακό γλυπτό που κοσμεί τη θάλασσα της Πάφου

Είναι αφιερωμένο στη Ρήγαινα, τη μυθική Βασίλισσα της Κύπρου και βρίσκεται στο Λατσί, στο εκεί λιμανάκι.

Article featured image
Article featured image

Όπως διαβάζουμε σε εκτενές ρεπορτάζ του Pafos Press, πρόκειται για μία ακόμη δημιουργία της βραβευμένης και διακεκριμένης γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου.


anerada 2.jpg


Συγκεκριμένα, το νέο άγαλμα ύψους δύο μέτρων, από μπρούντζο, έχει τοποθετηθεί στο λιμανάκι στο Λατσί, στην άκρη του λιμενοβραχύωνα και πλέον θα δεσπόζει της περιοχής.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό γλυπτό, αφιερωμένο στη Ρήγαινα, τη μυθική Βασίλισσα της Κύπρου και έχει οπτική προς το λιμάνι, με ένα τρόπο που να δείχνει το ενδιαφέρον και το σεβασμό της… Βασίλισσας, προς τους ναυτικούς και τους ψαράδες και φυσικά έχοντας απέναντι της τον Ακάμα, τις Σμιγιές και τις πέτρες του Διγενή, έτσι ώστε να συντηρεί και να ενισχύει κατά κάποιον τρόπο τους θρύλους, τους μύθους και τις παραδόσεις του λαού μας και των κατοίκων της περιοχής.


anerada 1.jpg


Η Ρήγαινα δημιουργήθηκε με τη οικονομική στήριξη του ARSINOE EUROPEA Inner Wheel Club Πόλης Χρυσοχούς.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Γιώτα Ιωαννίδου υπογράφει αρκετές εντυπωσιακές δημιουργίες στην Πάφο, όπως ο μικρός ψαράς στα Δημοτικά Μπάνια, το κορίτσι με τα σπουργίτια στην Πλατεία Διοικητηρίου, το άγαλμα Sol Alter δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο, το άγαλμα της πολύτεκνης μάνας στην Αργάκα, το The circle στο Παζάρι της πόλης και τα Divine shells, τα θεϊκά κοχύλια στον βυθό των Δημοτικών Μπάνιων.


yiota ioannidou 1.jpg
Το κορίτσι με τα σπουργίτια στην Πλατεία Διοικητηρίου

yiota ioannidou 3.jpg
Τα Divine shells στον βυθό των Δημοτικών Μπάνιων

yiota ioannidou 2.jpg
Sol Alter δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο

yiota ioannidou 4.jpg
Ο μικρός ψαράς στα Δημοτικά Μπάνια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ