O Δήμαρχος Λεμεσού πήγε στο Τζαμί Τζετίτ και προανάγγειλε τοποθέτηση φωτισμού και καμερών

«Ξενοφοβία και ρατσισμός είναι φαινόμενα ξένα για εμάς».

Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού:


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, καταδίκασε τον βανδαλισμό στο Τζαμί Τζέτι, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «φαινόμενα του είδους που προάγουν τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό είναι ξένα για εμάς καθώς είμαστε μια κοινωνία που είναι φιλόξενη που στηρίζει και στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία όλων».

L2530148.JPG


Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και τον Διευθυντή του Αρχείου της πόλης επισκέφτηκαν σήμερα το Τζαμί Τζετίτ για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες κακόβουλες ενέργειες.

Στις δηλώσεις του έξω από το Τζαμί, ο Νίκος Νικολαΐδης, τόνισε ταυτόχρονα ότι «θα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουμε φαινόμενα βίας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ξενοφοβίας από όπου και αν προέρχονται, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή».

L2530209.JPG


Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα έχει σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και την Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας και τοποθέτησης φωτισμού και καμερών στο τζαμί, αλλά και γενικότερης αστυνόμευσης στην πόλη.


Ανακοίνωση εξέδωσε και για τα πρόσφατα επεισόδια βίας στη Λεμεσό ο Δήμος

Ο Δήμος Λεμεσού καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τόσο την χθεσινή συμπλοκή των ομάδων μεταναστών στον Μώλο Λεμεσού, όσο και τον σημερινό βανδαλισμό του Τεμένους Τζεντίντ.

Αρχές και πολίτες θα σταθούν αντιμέτωποι σε συμπεριφορές βίας που δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη, σύγχρονη πολιτεία και απειλούν την κοινωνική συνοχή. Δεν είναι ανεχτές ούτε συμπεριφορές που επιδεικνύουν παντελή ασέβεια προς το νόμο και την τάξη, ούτε συμπεριφορές που προάγουν τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Πεπεισμένος ότι οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύντομη διαλεύκανση των υποθέσεων και τιμωρία των παραβατών, ο Δήμος Λεμεσού θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων των διαφορετικών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που διαμένουν στην πόλη μας, αλλά και τη διαφύλαξη των συνθηκών ασφάλειας για όλους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ