«Ζητάμε από το κράτος να βρει μόνιμη λύση για το ‘Μουσείο Παραμυθιού’»

Εδώ και λίγη ώρα δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό ψήφισμα συλλογής υπογραφών για τη διάσωση του σημαντικού αυτού πολιτιστικού χώρου. Μια υπογραφή σου, μπορεί να βοηθήσει!

Από χθες το βράδυ, όταν έγινε η σχετική ανακοίνωση από τη διευθύντρια του Μουσείου, άνθρωποι του πολιτισμού και απλοί πολίτες, προσπαθούν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν στη συνέχιση της λειτουργίας αυτού του πολύ σημαντικού χώρου πολιτισμού.

Πριν από λίγο, ετοιμάστηκε και ανέβηκε στο διαδίκτυο ψήφισμα, με το οποίο καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε ούτως ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους αρμοδίου και στο κράτος πως το κλείσιμο του Μουσείου Παραμυθιού, πρέπει να αποτραπεί.


Υπογράψτε ΕΔΩ


.

Τι αναφέρει στο μήνυμά της, η ομάδα που ετοίμασε το ψήφισμα:

Για όλους εμάς, που αγαπάμε το παραμύθι, τις ιστορίες και την αφήγηση και συναισθανόμαστε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στο ποιοι είμαστε και πώς ζούμε, στα τρία χρόνια της λειτουργίας του, έγινε μέρος της ζωής μας: Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Μαγευτικός χώρος γνωριμίας των μελών της κοινότητας, αλληλεπίδρασης και σφυρηλάτησης δεσμών, ανακάλυψης, μάθησης και δημιουργίας. Το «Μουσείο Παραμυθιού» καταφέρνει να συνδυάζει το γνωστικό υπόβαθρο, τις υψηλής ποιοτικής στάθμης δράσεις και την επιστημονική και πολιτισμική αποστολή του με τη φαντασία, τη χαρά, το χαμόγελο, την αισθητική καλλιέργεια και την ενεργητική συμμετοχή παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.

Το «Μουσείο Παραμυθιού» βρίσκεται στα πρόθυρα οριστικής αναστολής της λειτουργίας του, λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Εάν αυτό συμβεί, θα καταγραφεί ως βαριά απώλεια (που δεν ξεχάσει κανένας και καμία μας σε ατομική βάση) και ως μια μορφή ήττας της πόλης και του πολιτισμού μας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, από τον Υφυπουργό Τουρισμού, από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, καθώς και τον Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών, να μεριμνήσουν, χωρίς καθυστέρηση, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του «Μουσείου Παραμυθιού» και να μπορέσει να συνεχίσει την επιτέλεση του έργου του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ