6,7 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να δώσει στην Barcelona o Neymar

Το δικαστήριο αποφάνθηκε εναντίον του.

Article featured image
Article featured image

Μετά τη μεταγραφή του για ποσό ρεκόρ στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017, ο Βραζιλιάνος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Μπαρτσελόνα, διεκδικώντας 43,6 εκατομμύρια ευρώ τα οποία- σύμφωνα με τον ίδιο- του όφειλε η ομάδα.

Οι «Μπλαουγκράνα» με τη σειρά τους είχαν κάνει μήνυση στον ποδοσφαιριστή για παραβίαση του συμβολαίου του. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του Νεϊμάρ και αποφάσισε υπέρ της Μπαρτσελόνα, στην οποία ο Βραζιλιάνος καλείται τώρα να καταβάλει 6,7 εκατομμύρια. Ο ποδοσφαιριστής έχει πέντε ημέρες για να κάνει έφεση.

Ο Βραζιλιάνος πήγε στους «Μπλαουγκράνα» το 2013 και το 2016 υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο, το οποίο προέβλεπε μπόνους ανανέωσης ύψους 43,6 εκατομμυρίων ευρώ, τα 14 εκατ. από αυτά προκαταβολικά.

Τα υπόλοιπα 29 εκατομμύρια θα του καταβάλλονταν την 1η Αυγούστου 2017, αλλά στις 3 Αυγούστου ο Νεϊμάρ έφυγε για την Παρί. Η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε να του καταβάλει τα 29 εκατομμύρια από το μπόνους, επιμένοντας ότι ο ποδοσφαιριστής παραβίασε τους όρους του συμβολαίου. Η ομάδα απαιτούσε από τον Νεϊμάρ την επιστροφή των 14 εκατομμυρίων που είχε πάρει προκαταβολικά και 8,5 εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Η Μπαρτσελόνα εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του δικαστηρίου. «Από τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση για αυτή την απόφαση, ο σύλλογος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με ζήλο τα νόμιμα δικαιώματά του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ