Πώς η γιγάντωση του κινήματος #BlackLiveMatters επηρέασε δραστικά τη νέα σεζόν του Fortnite

Συνέβη και αυτό!

Article featured image
Article featured image

Το Fortnite, ένα από τα πιο δημοφιλή video games παγκοσμίως, αφαίρεσε στη νέα του σεζόν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, με αφορμή τις διαδηλώσεις που γίνονται στις Η.Π.Α. κατά της αστυνομικής βίας.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η WSJ, ενώ αρκετοί ήταν και οι χρήστες του Reddit που παρατήρησαν τη συγκεκριμένη αλλαγή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις προηγούμενες εκδόσεις του video game, οι παίκτες δεν μπορούσαν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα, καθώς τα τελευταία χρησιμοποιούνταν κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς.

Η Epic Games, η εταιρεία ανάπτυξης αρκετών δημοφιλών παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων και του Fortnite, κυκλοφορεί συχνά νέες σεζόν στο game, έτσι ώστε οι παίκτες να ανανεώνουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους γι' αυτό. Αυτή τη φορά, όμως, η κυκλοφορία της νέας σεζόν, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, είχε μια μικρή καθυστέρηση λόγω των έντονων διαδηλώσεων και της αναταραχής που υπάρχει στην Αμερική, ύστερα από τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

«Τα πρόσφατα γεγονότα είναι μια σημαντική υπενθύμιση των αδικιών που υπάρχουν στην κοινωνία – από την άρνηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι τον αντίκτυπο που έχει ο ρατσισμός στους μαύρους ανθρώπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Epic Games στις 3 Ιουνίου.

«Η ομάδα είναι πρόθυμη να πάει το Fortnite ένα βήμα παρακάτω, αλλά χρειάζεται να κρατήσουμε μια ισορροπία στο λανσάρισμα της τρίτης σεζόν, δίνοντας χρόνο στην ομάδα μας να εστιάσει ο καθένας στον εαυτό του, στην οικογένεια και στην κοινότητά του».

Ο θάνατος του Φλόιντ έχει κινητοποιήσει αρκετά τον επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής, καθώς πολλές είναι πλέον οι εταιρείες που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων.

Αρκετές εξ αυτών έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους για το κίνημα Black Lives Mattes, ωστόσο ορισμένες κράτησαν σιγήν ιχθύος όσον αφορά τη μη συνέχιση της χρηματοδότησης (το λεγόμενο defunding) των αστυνομικών τμημάτων.

Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ