Πιο ακριβά θα γίνουν τα ήδη υψηλά δίδακτρα σπουδών στα βρετανικά πανεπιστήμια

No more honey, για τους Ευρωπαίους φοιτητές (συμπεριλαμβανομένων και των Κύπριων).

Article featured image
Article featured image

Δεν τήρησε τα όσα είχε υποσχεθεί η βρετανική κυβέρνηση αποχωρώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για συνέχιση των ευνοϊκών όρων στο ζήτημα των διδάκτρων σε σχέση με τους ευρωπαίους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων καθώς από το 2021 η κυβέρνηση της Αγγλία θέτει τέλος σε αυτό το ειδικό πλεονέκτημα.

Κάτι που θα ισχύσει και για τους Κύπριους φοιτητές, παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν πρόκειται να επηρεαστεί η σχέση των δύο χωρών ένεκα του Brexit.

Από το 2021, λοιπόν, οι ευρωπαίοι φοιτητές θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένα δίδακτρα θα, ενώ οι νέοι φοιτητές δεν θα απολαμβάνουν, πλέον, το ίδιο καθεστώς με τους Βρετανούς φοιτητές ούτε στην παραχώρηση φοιτητικών δανείων, σύμφωνα με την αρμόδια Υπουργό για τα Βρετανικά Πανεπιστήμια, Μισέλ Ντόνλαν.

Οι ευνοϊκοί όροι στο ύψος των διδάκτρων και στην παραχώρηση φοιτητικών δανείων εξακολουθούν να ισχύουν για τους φοιτητές, που σπουδάζουν, ήδη, στα βρετανικά Πανεπιστήμια, αλλά και για όσους θα πάνε για σπουδές τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση, που αναμένεται στα δίδακτρα από το 2021, υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου €5.000 - €6.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ