Ένα βίντεο για όσους αρέσκονται στις λίγο πιο «άγριες» εικόνες με κυπριακά φίδια

Τι «άγριες», δηλαδή... Ένα απλό γεύμα απολαμβάνει!

Article featured image
Article featured image

Στην εποχή των social media έχουμε δει εκατοντάδες βίντεο με φίδια από την Κύπρο. Αυτό, όμως, που συμβαίνει εδώ, με την εν λόγω σαΐττα, πρώτη φορά το βλέπουμε!


Μια σαΐττα απολαμβάνει τη λεία της, έναν μισιαρό (Mediterranean house gecko), σε απόσταση αναπνοής από τον φακό του φυσιοδίφη Γιώργου Κωνσταντίνου, Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου.

Ο ίδιος ανέβασε το βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο Youtubeμόλις πριν από μερικές ώρες.


Σε σχέση με το εν λόγω φίδι, τη σαΐττα (Malpolon insignitus), πρόκειται για οπισθόγλυφο φίδι, που σημαίνει ότι φέρει δηλητήριο στα πίσω δόντια, κάτι που σημαίνει ότι είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Πρόκειται για μεγάλο και αρκετά δυνατό φίδι, που το μήκος του μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα. Τα νεαρά άτομα έχουν καφέ χρώμα σώματος με πολλές διακεκομμένες λευκές ή κίτρινες γραμμώσεις ενώ τα ενήλικα διαθέτουν ομοιόχρωμο γκρίζο προς ελαιοπράσινο χρώμα. Το πιγούνι φέρει λευκά στίγματα και η κοιλιά συνήθως έχει κίτρινο χρωματισμό.

Μπορεί να εντοπιστεί από ζεστά, ξηρά ενδιαιτήματα με πετρώδη εδάφη, μέχρι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή και σε δάση και περιοχές με πολλούς θάμνους.

μοντπε.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ