Η Θέκλα Πετρίδου απαντά σε ερωτήσεις παιδιών σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ θέματα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ζητήσαμε από γονείς (αλλά και δασκάλους) να μοιραστούν μαζί μας απορίες που έτυχε να τους κάνουν τα παιδιά σε σχέση με ΛΟΑΤΚΙ θέματα, κάναμε μια επιλογή με κάποιες από αυτές και τις στείλαμε στη γνωστή Ψυχολόγο/Συγγραφέα/YouTuber Θέκλα Πετρίδου να μας τις απαντήσει.

Article featured image
Article featured image

«Τι σημαίνει γκέι;», ρώτησε ο Κωνσταντίνος 8 ετών, «Πώς ξέρουν κάποιοι άνθρωποι ότι είναι γκέι;», αναρωτιέται ο Αναστάσιος, «Μα γιατί τούτοι οι δύο άντρες στην τηλεόραση φιλιούνται, ευσυγχυστήκαν;», ρωτά με μια χαριτωμένη αφέλεια τη μαμά της η 8χρονη Αθηνά, ενώ η μόλις 5 ετών Μαρία-Χριστίνα έχει κάποιες απορίες σε σχέση με το «Πώς γίνεται η Αντωνία να μένει στο ίδιο σπίτι με τη Μαίρη;», αλλά και για το γεγονός πως τώρα θα κάνουν και παιδάκι.

Από την άλλη, είναι και ο Παύλος, ο οποίος όταν στα 6 του είχε δει την Κοντσίτα στην τηλεόραση, στη Eurovision, αναρωτήθηκε «Γiατί μια γυναίκα να βάλει γένια;», αλλά και η 5 ετών Σωτηρία που ρώτησε τον μπαμπά της «Γιατί τούτος ο κύριος ντύνεται σαν γυναίκα;».


Θεωρητικά, οι ερωτήσεις είναι εύκολες. Κάποιοι από τους γονείς μάς είπαν ότι απάντησαν στα παιδιά αμέσως, άλλοι επεξεργάστηκαν το ερώτημα και έδωσαν απάντηση αργότερα, ενώ ορισμένοι απέφυγαν εντελώς να απαντήσουν, περισσότερο γιατί δεν ήταν σίγουροι για το αν αυτό που σκέφτηκαν να πουν ήταν ορθό.

Ως εκ τούτου, μαζέψαμε εμείς τις απορίες και απευθυνθήκαμε στη Θέκλα Πετρίδου, η οποία, με την ιδιότητά της ως Ψυχολόγου, έρχεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών.


ACCEPT ΛΟΑΤΙ Κύπρου

Καμπάνια ευαισθητοποίησης με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

ACCEPT-LOATI---ONEK Press Release.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ