Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Μαντλίν, 13 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Καταδικασμένος παιδόφιλος ο ύποπτος που ταυτοποιήθηκε. Πώς συνδέεται με την εξαφάνισή της.

Article featured image
Article featured image

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, 13 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση, καθώς η βρετανική αστυνομία ταυτοποίησε έναν 43χρονο Γερμανό, καταδικασμένο για παιδεραστία, ως νέο ύποπτο. Μάλιστα, γίνεται έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν.

Στο επίκεντρο της έρευνας της Scotland Yard για την πολύκροτη εξαφάνιση βρίσκεται ο 43χρονος που εκτίει την ποινή του για «σεξουαλικό έγκλημα» και είχε καταδικαστεί δύο φορές για «σεξουαλικές επαφές με κορίτσια» στο παρελθόν. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία τότε με ένα τροχόσπιτο και βρισκόταν, όπως θεωρεί η αστυνομία, στην περιοχή όπου το τρίχρονο τότε κορίτσι, εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2007.

made1.jpg

made2.jpg


Οι αρχές ζητούν πληροφορίες για το τροχόσπιτο και ένα ακόμα όχημα του υπόπτου, μία Jaguar -την οποία ο Γερμανός μεταβίβασε σε άλλο πρόσωπο την επομένη της εξαφάνισης του παιδιού.

«Κάποιος εκεί έξω ξέρει πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ότι γνωρίζει», δήλωσε ο Mark Cranwell, ο οποίος ηγείται της έρευνας της μητροπολιτικής αστυνομίας.

made4.jpg

made5.jpg


Ο ύποπτος περιγράφεται ως λευκός με κοντά ξανθά μαλλιά, ύψος περίπου 1.83 και λεπτής διάπλασης -εικόνα που πιστεύεται πως είχε 13 χρόνια πριν. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο οχημάτων -του τροχόσπιτου και της Τζάγκουαρ- καθώς και ένα σπίτι στην Πορτογαλία που πιστεύεται πως συνδέεται με τον ύποπτο.

Ο Cranwell είπε ότι ο τότε 30χρονος κρατούμενος επισκέφθηκε το Αλγκάρβε μεταξύ 1995 και 2007, μένοντας για «μέρες» στο τροχόσπιτό του.

made3.jpg
Οι Kate και Gerry McCann δε σταματούν να λένε πως δεν θα πάψουν ποτέ να ελπίζουν


Βρισκόταν στην περιοχή Praia de Luz όπου η οικογένεια ΜακΚαν έμενε όταν εξαφανίστηκε η μικρή. Τότε, μάλιστα, εκείνος φέρεται να έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 7.32μμ, το οποίο έληξε στις 8.02μμ.

Η αστυνομία δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό τηλεφώνου του υπόπτου και τον αριθμό που τον κάλεσε, ζητώντας πληροφορίες, που θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της έρευνας.

«Είναι βασικοί μάρτυρες και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή», δήλωσε ο Cranwell.

«Κάποιοι άνθρωποι θα γνωρίζουν τον άντρα που περιγράφουμε σήμερα (...) μπορεί να γνωρίζετε κάποια από τα πράγματα που έχει κάνει. Μπορεί να σας έχει εμπιστευτεί κάτι για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Πέρασαν περισσότερα από 13 χρόνια και οι πεποιθήσεις σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε» πρόσθεσε.


Πηγή: Lifo / BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ