Η μεγάλη (και σωτήρια) αλλαγή στην οποία προχωρά το Facebook

Πόσες φορές ένιωσες αμήχανα για πράγματα που είχες ανεβάσει τα πρώτα χρόνια στο προφίλ σου; Όχι πλέον!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Woody Harrington/The Washington PostΑκόμη ένα εργαλείο θα προστεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στους λογαριασμούς προφίλ στο Facebook, αυτή τη φορά με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να κρύψουν εύκολα και γρήγορα αυτά που ανέβαζαν όλα αυτά τα χρόνια στο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει η Guardian, το εργαλείο ονομάζεται Manage Activity και ουσιαστικά αποτελεί μια σχετικά εύχρηστη λειτουργία για να διαγράφεις μαζικά τις παλαιότερες και συνήθως ντροπιαστικές αναρτήσεις σου, χωρίς να ξοδεύεις χρόνο κάνοντας αναδρομή στο προφίλ σου.

Ειδικά για όσους συνήθιζαν (ή συνηθίζουν) να ανεβάζουν διαρκώς νέα status στο Facebook, το Manage Activity θα τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμο, εάν θέλουν φυσικά να διαγράψουν κάποια πράγματα από το άβολο και διαδικτυακά απαίδευτο παρελθόν τους.


Το Manage Activity συμπεριλαμβάνει φίλτρα αναζήτησης με βάση τη χρονιά, τα tags, το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για το upload (π.χ. smartphone) και εμφανίζει ένα πολύ πιο συμμαζευμένο χρονολόγιο για εύκολη πλοήγηση στο παρελθόν.

Οι επιλογές είναι είτε να βάλεις σε αρχείο τα επιλεγμένα posts, άρα θα μπορείς να τα δεις εσύ και κανένας άλλος, είτε να τα μεταφέρεις τον κάδο όπου και θα παραμένουν για έως 30 ημέρες προτού διαγραφούν οριστικά.

Φυσικά, προσφέρεται η δυνατότητα να επιλέξεις μαζικά τα posts για κάθε ενέργεια, γλιτώνοντας έτσι πολύ χρόνο στην όλη διαδικασία. Το Manage Activity θα λειτουργήσει πρώτα στις mobile εφαρμογές του Facebook και θα προστεθεί αργότερα και στη desktop έκδοσή του.

Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ