«Ήμουνα υποψήφιος για έκτρωση, γιατρός είπε στη μάνα μου πως θα έβγαινα νάνος»

Ο Μόρφου Νεόφυτος, απαντώντας σε ερωτήσεις ως φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Φάκελοι» του ΡΙΚ (βλέπε βίντεο παρακάτω), μιλώντας για τις εκτρώσεις, ανέφερε πως ο ίδιος ήταν υποψήφιος για έκτρωση αφού ένας γιατρός είχε πει στη μάνα του πως… θα έβγαινε νάνος.

Article featured image
Article featured image

Επίσης, ερωτώμενος, μίλησε (και πάλι) για την ομοφυλοφιλία (στο 7:30 του βίντεο) και είπε πως ακόμα κι αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος με την προπαγάνδα της νέας εποχής μπορείς να γίνεις (ναι, το είπε στο 32:50), αλλά και για την τιμωρία που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του όταν είχε προκληθεί ο σάλος με τις δηλώσεις του (για τους ομοφυλόφιλους) τον περασμένο Αύγουστο.

Είπε ακόμα για το γεγονός ότι είναι θυμώδης (κάτι που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το κληρονόμησε από τη μητέρα του - λεπτό 20:20), αναφέρεται σε μια συνάντησή του με τον Μάνο Χατζιδάκι (40:30), ο οποίος τον συνάντησε ως Όμηρο (το βαφτιστικό όνομα του Μόρφου) στο ξενοδοχείο που δούλευε τότε, μιλά για τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι, λέει, έχουν πληρώσει την αποστασία τους, πολύ ακριβά, από την ορθόδοξη πίστη -κάποτε ήταν Ορθόδοξοι αρκετοί από αυτούς- και ότι σύντομα θα βρεθούν σε πολύ πολύ δύσκολη θέση γιατί θα τους εγκαταλείψει η Τουρκία, ενώ στο τέλος της συνέντευξης, όταν ερωτήθηκε πως θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος όταν φύγει είπε ως έναν «αδέσποτο δεσπότη».

«Η λεγόμενη ισότητα των γυναικών»

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον διαφωτισμό (35:19), ήταν, λέει, ένας διαφωτισμός χωρίς το φως του Χριστού, που μεταξύ άλλων έφερε τη λεγόμενη ισότητα των γυναικών. «Πού οδηγηθήκαμε με τη λεγόμενη ισότητα των γυναικών; Στα πολλά διαζύγια. Να βγάλουμε τη γυναίκα στο επάγγελμα… Να βγει η γυναίκα στο επάγγελμα, λες και δεν είχε επάγγελμα παλιά η γυναίκα. Το πιο μεγάλο, τη μητρότητα!».

Πραγματικά, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ακούς αυτά τα πράγματα από έναν άνθρωπο (της εκκησίας), ο οποίος εν έτει 2020 θέλει τη γυναίκα στο σπίτι.

«Έκανα τρία κομποσκοίνια για όλους τους ομοφυλόφιλους του κόσμου»

«Τότε, με τον κουλαρμά του Αυγούστου, περί ομοφυλοφιλίας, έβαλα τιμωρία στον εαυτό μου, επιτίμιο το λέμε εμείς, κάθε νύχτα να κάνω τρία κομποσκοίνια για όλους τους ομοφυλόφιλους του κόσμου. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της προσευχής; Εγεμίσαμε, παιδί μου, επιστολές, από όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι και την Αμερική, ομοφυλοφίλων που εθέλαν την προσευχή μας. Ακούς; Και μου έλεγαν ‘Εμείς δεν συμμεριζόμαστε τες απόψεις αυτών που κάνουν παρελάσεις, των οργανωμένων και των περήφανων. Εμείς παραδεχόμεθα ότι είναι η παθολογία μας, η αμαρτία μας. Θέλουμε όμως βοήθεια». (31:30 στο βίντεο).

«Το παιδί θα βγει νάνος»

«Ήμουνα υποψήφιος για έκτρωση, από τη μάνα μου. Διότι η μάνα μου έμεινε έγκυος, στα 40 της χρόνια, εμένα, και της είπανε όλοι ότι -και μάλιστα μερικοί συγγενείς της γιατροί- πρέπει να κάνουμε έκτρωση το παιδί. Η μάνα μου, τότε, το ‘62, δεν ήξερε τι σημαίνει έκτρωση. Και όταν της εξήγησαν είπε: ‘Όχι, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα, θα κρατήσω το παιδί’. Τι της είπαν για να την πείσουν, νομίζεις, οι τότε καλοί γιατροί; ‘Εάν, Μηλιά, κρατήσεις αυτό το παιδί, θα κινδυνεύσεις στη γέννα, μπορεί να πεθάνει το παιδί, μπορεί να πεθάνεις κι εσύ. Και να μείνουν τα άλλα ορφανά. Και ποια θα παντρευτεί τον άντρα σου με τέσσερα παιδιά, 54 χρονών;’. Ένας άλλος, δε, πιο ξύπνιος, για να την πείσει –για να δείτε τι λέει η επιστήμη που την επικαλείστε τακτικά- της λέει ‘ξέρεις, το παιδί -ήθελε να της πει ότι θα βγω με Σύνδρομο Down, όπως λεν σε πολλές μεγάλες γυναίκες ότι μείνουν έγκυες-, θα βγει νάνος. Όσοι με βλέπουν που περπατώ είδατε πόσο νάνος εβγήκα. Δόξω το Θεό, 1 και 90. Άρα δεν έχω κανέναν λόγο και προσωπικό, αφήνω τους θρησκευτικούς, να πω ποτέ ότι έστω και ένας άνθρωπος δικαιούται εκτρώσεως» (25ο λεπτό του βίντεο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ