«Δεν είμαστε μαύροι, λευκοί, κίτρινοι. Δεν έχει σημασία. Είμαστε όλοι άνθρωποι»

Ο Greek Freak κατέβηκε στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού [μαζί με συμπαίκτες του].

Article featured image
Article featured image

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με αρκετούς συμπαίκτες του στους Bucks, έδωσε το παρών σε πορεία κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, στο Μιλγουόκι.

Με τον αδελφό του, Θανάση Αντετοκούνμπο και άλλους παίκτες των Bucks στο πλευρό του, ο MVP του NBA έκανε πορεία. Όλοι τους φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ που έχουν γίνει σύνθημα στις κινητοποιήσεις που προκάλεσε η δολοφονία του.

«Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη. Για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό θα κάνω πορεία μαζί σας», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. «Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει και να μην φοβάται να περπατήσει στον δρόμο. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά. Δεν έχει σημασία το χρώμα. Δεν είμαστε μαύροι, λευκοί, κίτρινοι. Δεν έχει σημασία. Είμαστε όλοι άνθρωποι», τόνισε ο σταρ του ΝΒΑ.

Μαζί με τους συμπαίκτες του, ο «Greek Freak» μοίρασε νερά στον κόσμο που έκανε πορεία, ενώ οι Bucks έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι επικεφαλής πορείας και την Κυριακή, με κεντρικό αίτημα την κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτή την κινητοποίηση αναμένεται να δώσουν το παρών παίκτες, προπονητές, η διοίκηση και εργαζόμενοι στην ομάδα.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τονίσει ότι είναι ώρα για αλλαγή, με ανάρτησή του στα social media. «Αλήθεια δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς νιώθω, αλλά ένα πράγμα που σίγουρα ξέρω είναι πως αρκετά με όλο αυτό. Είναι ώρα για αλλαγή», είχε γράψει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ