Η πρωτιά για την Κύπρο και τα νερά στα οποία κολυμπάμε

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος η Κύπρος έχει τα καθαρότερα νερά κολύμβησης στην Ευρώπη.

Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για την ετήσια αξιολόγηση των ευρωπαϊκών κολυμβητικών περιοχών, που δείχνει πόσο καλά εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους πολίτες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις περιοχές κολύμβησης που θα επιλέξουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα αυτά, η Κύπρος διαθέτει τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά νερά κολύμβησης σε όλη την Ευρώπη για το 2019.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος είναι πλήρως συμμορφωμένη με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Οδηγίας για τη Διαχείριση της Ποιότητας των Νερών Κολύμβησης.

water cyprus.jpg


Τα νερά κολύμβησης της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικής ποιότητας με ποσοστό συμμόρφωσης 99,1%, τοποθετώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία, με 98,5%, στην τρίτη θέση η Μάλτα, με 97,7%, και μετά η Ελλάδα, με 95,7%.

Για την κολυμβητική περίοδο του 2019, δηλαδή από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, έτυχαν παρακολούθησης 112 περιοχές νερών κολύμβησης σε όλη την παράκτια ζώνη της Ελεύθερης Κύπρου, σε μηνιαία τουλάχιστον βάση, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια δειγματοληψία πριν από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ