Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε τ’ άσπρα του και βγήκε στο γυαλί

Η ηγέτης, φυσικά, δεν έκανε καμία αναφορά στον κορωνοϊό καθώς στη Β. Κορέα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα, όπως λένε.

Article featured image
Article featured image

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε βίντεο από τη συμμετοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κομματική συνεδρίαση, χωρίς όμως αναφορά στον κορωνοϊό ή τις νέες εντάσεις με τη Νότια Κορέα.

Τόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όσο και οι υπόλοιποι μετέχοντες στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος δεν φορούσαν μάσκα. Εξάλλου, η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού. Όμως, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας λένε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μια έξαρση του ιού εκεί.

Πάντως, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δεν έκανε καμία αναφορά για τον κορωνοϊό στο ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση. Αλλά ούτε και για τις εντάσεις των τελευταίων ημερών με τη Νότια Κορέα.

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, απείλησε τη Σεούλ ότι «θα πληρώσει ακριβό τίμημα», αν δεν σταματήσει εκείνους που στέλνουν φυλλάδια στη Βόρεια Κορέα με μηνύματα κατά της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το KCNA, η συζήτηση στη συνεδρίαση επικεντρώθηκε σε ζητήματα εγχώριας οικονομίας και πώς αυτή «θα γίνει περισσότερο αυτάρκης, με παράλληλη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Τους τελευταίους μήνες ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κάνει ασυνήθιστα λίγες δημόσιες εμφανίσεις, γεγονός που είχε πυροδοτήσει φήμες ότι αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Με πληροφορίες από Reuters

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ