Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου

Βίντεο από το έργο συνολικού εμβαδού 3.111 τετραγωνικών μέτρων, που θα βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Το κτίριο θα στεγάσει το Ινστιτούτο θα είναι συνολικού εμβαδού 3.111 τετραγωνικών μέτρων και θα φέρει το όνομα «Κτήριο Νίκολα Δαυίδ-Pinedo» και θα ανεγερθεί με δαπάνες του ιδρύματος «Γιώργου και Καίτης Δαυίδ».

Το έργο, το οποίο αποτελεί την Α’ Φάση της κτιριακής υποδομής του Ινστιτούτου, θα ανεγερθεί πλησίον της δυτικής εισόδου της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου και οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν συνολικά 24 μήνες.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει ανατεθεί, από τους δωρητές, στο διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ, το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, η διεύθυνση του έργου έχει ανατεθεί στην εταιρεία Diolkos, ενώ τη γενική εποπτεία του όλου έργου έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Το Ινστιτούτο, αποτελεί κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και στοχεύει να καταστεί ένα κορυφαίο κέντρο έρευνας καρκίνου, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσεων με άλλα κέντρα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες κατάρτισης και εξειδίκευσης σε νέους επιστήμονες.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του θα φιλοξενούν ερευνητικές ομάδες παγκόσμιας εμβελείας, με στόχο τη διεξαγωγή ουσιαστικής και πρωτοποριακής έρευνας σε θέματα καρκίνου.

Το κτίριο «Νίκολα Δαυίδ - Pinedo» δεν θα αποτελέσει μόνο ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο για τη χώρα μας αλλά, κυρίως, ένα σημαντικό πυρήνα για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου Ερευνητικής Αριστείας σε θέματα καρκίνου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την Κύπρο ως κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και θεραπείας των ασθενών, καθώς και σε εκκολαπτήριο νέων επιστημόνων.


Με πληροφορίες από Nicosia First

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ