Η Paulina Raad γράφει, τραγουδάει και παράγει τη δική της μουσική

Η πολυπολιτισμική της επιρροή την ωθεί σε ένα καλλιτεχνικό πάντρεμα διαφορετικών κουλτουρών και επιρροών μέσω της hip - hop και soul μουσικής.

Article featured image
Article featured image

Με καταγωγή μισή από Κύπρο και μισή από Λίβανο, η τραγουδίστρια / τραγουδοποιός Paulina Raad με χαρακτηριστικό είδος μουσικής το εναλλακτικό RNB, τοποθετείται τα τελευταία χρόνια στους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του νεαρού της ηλικίας της, εξερευνώντας τον εαυτό της και την δημιουργική της φύση.

Γράφει, τραγουδάει και παράγει η ίδια τη δική της μουσική συνδυάζοντας στοιχεία από Μέση Ανατολή, Ελλάδα και την βρετανική αστική underground σκηνή. Η πολυπολιτισμική της επιρροή την ωθεί σε ένα καλλιτεχνικό πάντρεμα διαφορετικών κουλτουρών και επιρροών μέσω της hip - hop και soul μουσικής. Η ποικιλία των ερεθισμάτων της αντικατοπτρίζεται στην ικανότητα που έχει να χρησιμοποιεί διαφορετικά στοιχεία δημιουργώντας μια αίσθηση μουσικής ελευθερίας.

Έμπνευση της αποτελούν οι καλλιτέχνες Alicia Keyes, Drake, Maverick Saber, Jessie Reyez, 070 Shake και IAMDDB, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη ποιητική αποτύπωση των στίχων της, με καθοριστικό γνώμονα τα είδη λυρικό και σονέτο.

Μέσα στα τραγούδια της συναντάει κανείς αναφορές στο στοιχείο του νερού οι οποίες αντανακλούν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η τάσης της να ρομαντικοποιεί την τραγική και σκοτεινή πλευρά του έρωτα, της απώλειας, των σχέσεων, τον εσωτερικό εαυτό και τέλος την προσωπική συναισθηματική ανάπτυξη.

Το τελευταίο της κομμάτι «Where my ears where my eyes at» αντιπροσωπεύει τα πρώτα στάδια του έρωτα και την συναισθηματική αβεβαιότητα που αυτός συνεπάγεται. Περιγράφει όλα αυτά που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Το τραγούδι μιλά για το ταξίδι της ανακάλυψης και της βαθιάς εξοικείωσης με τον άλλον, τη δυσκολία να κατανοήσει ο ένας τον άλλον όσο κι αν οι δύο εραστές νιώθουν σαν να γνωρίζονται από μια άλλη ζωή. «Whatever you don’t remember» (from the past life) , «I’ll make sure you never forget» (in the present)’ είναι γραμμένο με έναν προσωπικό και παιχνιδιάρικο τρόπο.

Αν και τα περισσότερα τραγούδια της μιλάνε για τον έρωτα η ίδια δηλώνει:

«Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω για τον έρωτα. Δε μπορώ πραγματικά να οριοθετήσω κάτι τόσο ιερό. Κάτι τόσο αγνό δε πρέπει να ανήκει πουθενά.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ