Το μυστηριώδες αυτοκίνητο με πινακίδες «COVID19»

Δεν ξέρουν από πού ήρθε ή σε ποιον ανήκει. Βρίσκεται σε αεροδρόμιο στην Αυστραλία, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι παρκαρισμένο εκεί εδώ και μήνες.

Article featured image
Article featured image

Η πιο πρόσφατη ημερομηνία που θα μπορούσε να έχει καταχωρηθεί η πινακίδα ήταν τον Σεπτέμβρη, μήνες πριν την αρχική έξαρση του κορονοϊού στη Γουχάν.

Ο υπάλληλος του αεροδρομίου, Steven Spry, έστειλε πρόσφατα μια φωτογραφία της γκρι BMW στο ABC Radio Adelaide, ισχυριζόμενος ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στο πάρκινγκ του προσωπικού από τον Φεβρουάριο ή/και νωρίτερα, απ’ όσο θυμούνται οι συνάδελφοί του. Στις 11 Φεβρουαρίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά επίσημα ο όρος COVID-19 ως επίσημο όνομα της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός και στις 11 Μαρτίου κηρύχθηκε παγκόσμια πανδημία.


covidbmw3.jpg


Ο Steve πρόσεξε ότι το αυτοκίνητο ήταν σίγουρα εκεί τουλάχιστον από τα μέσα Μάρτη, όταν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είχε πάρει τέσσερις εβδομάδες αναγκαστική άδεια και αρχικά ήταν κρυμμένο κάτω από μια γκρίζα κουκούλα που έφυγε μια μέρα του Απρίλη που φυσούσε πολύ. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Αδελαΐδας επιβεβαίωσε στο VICE ότι το όχημα είναι ακόμα εκεί και ότι ήρθαν σε επικοινωνία με τον οδηγό. Δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Η βασική θεωρία για τους εργαζόμενους είναι, σύμφωνα με τον Steve, ότι το αυτοκίνητο μπορεί να ανήκει σε κάποιον πιλότο μακρινών αποστάσεων που ξέμεινε στο εξωτερικό. Οι υπάλληλοι υποτίθεται ότι μπορούν να αφήσουν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ μέχρι 48 ώρες.

«Πιστεύουμε ότι ίσως ανήκει σε έναν πιλότο μεγάλων αποστάσεων που πήγε στο εξωτερικό και δεν μπορεί να γυρίσει», είπε ο Steve. «Είναι ακριβό όχημα κι έτσι θα πρέπει να είναι κάποιος με αρκετά λεφτά για να έχει κάτι τέτοιο, αλλά θα περίμενες να πάει να το πάρει κάποιος συγγενής».

Το ABC επιβεβαίωσε ότι η πινακίδα της BMW είναι καταχωρημένη μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη του 2020. Η καταχώρηση για μια πινακίδα μπορεί να χρειαστεί από 3 μήνες έως 12 μήνες στη Νότια Αυστραλία, αλλά οι συμφωνίες για custom πινακίδες διαρκούν 12, 24 ή 36 μήνες.

Αυτό σημαίνει πως αν το μυστηριώδες αυτοκίνητο ήταν όντως στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας από τον Mάρτιο του 2020, τότε η τελευταία ημερομηνία που ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να έχει καταχωρήσει την πινακίδα "COVID19" θα ήταν τον Σεπτέμβρη της τελευταίας χρονιάς -μήνες πριν την αρχική έξαρση του κορωνοϊού στη Γουχάν.

Σύμφωνα με τα website της πολιτειακής κυβέρνησης, δεν υπάρχουν διαπολιτειακά αυτοκίνητα με πινακίδα COVID19.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ