Ηθοποιοί που το έπαιζαν (άγριο) νιάτο, αλλά δεν ήταν!

Ενσάρκωσαν ρόλους που ηλικιακά απείχαν (πολύ) από την πραγματική τους ηλικία.

Article featured image
Article featured image

Ακούσαμε πολλές φορές για περιπτώσεις ηθοποιών, οι οποίοι αλλάζουν δραματικά την εξωτερική τους εμφάνιση, προκειμένου να ενσαρκώσουν τον ρόλο των ονείρων τους ή τον ρόλο που (ελπίζουν ότι) θα τους καθιερώσει στη συνείδηση κοινού και κριτικών.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες άλλες περιπτώσεις, όπου ηθοποιοί καλούνται να υποδυθούν ρόλους που ηλικιακά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική τους ηλικία. Σε αυτές τις περιπτώσεις η φράση «Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός» βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της.

Για παράδειγμα, η Shirley Henderson ήταν 37 ετών, όταν υποδύθηκε τη 14χρονη Κλαίουσα Μυρτιά στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά». Και καλά αυτή έκανε μια πεθαμένη έφηβη, οπότε δεν την ένοιαζε και πολύ να κρύψει τον μαύρο κύκλο. H 32χρονη Audrey Hepburn, όμως, θα πρέπει να έκανε πολλές μάσκες ομορφιάς, για να υποδυθεί την 18χρονη Holly Golightly στο «Breakfast at Tiffany’s». Ή απλώς είχε εξαιρετικά γονίδια!

#1 O Thomas Brodie-Sangster ήταν 14 ετών, όταν υποδύθηκε έναν επτάχρονο στην ταινία «NannyMcphee» (2005).

thomas brodie.jpg


#2 H Shirley Henderson ήταν 37 ετών, όταν υποδύθηκε τη 14χρονη Κλαίουσα Μυρτιά στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» (2002).

klaiousa.jpg


#3 O John Franklin έκανε το ντεμπούτο του στο θρίλερ του 1984 «Children of the Corn», στο οποίο υποδυόταν έναν 12χρονο προφήτη. Ο ηθοποιός, βέβαια, είχε τη διπλάσια ηλικία (συν ένα), τουτέστιν ήταν 25 χρόνων, αλλά σίγουρα δεν του φαινόταν καθόλου.

john franklin.jpg


#4 H Audrey Hepburn ήταν 32 χρόνων, όταν συμμετείχε στο θρυλικό «Breakfast at Tiffany’s» (1961), ενσαρκώνοντας τον ρόλο της 18χρονης Holly Golightly.

audrey.jpg


#5 H Winona Ryder, όταν ενσάρκωσε τον ρόλο της 18χρονης Susanna Kaysen στο ψυχολογικό θρίλερ «Girl, Interrupted» του 1999, ήταν ήδη 28 ετών.

winona ryder.jpg


#6 Η πανέμορφη Amanda Seyfried ήταν 27 χρόνων, όταν υποδύθηκε την έφηβη Cosette στην ταινία «Les Misérables» (2012). Ακόμη μία περίπτωση εξαιρετικών γονιδίων!

amanda .jpg


#7 Η Denise Richards, όταν πρωταγωνίστησε στο ερωτικό θρίλερ του 1998, «Wild Things», ήταν 27 ετών, αλλά ο ρόλος που υποδύθηκε ήταν αυτός μιας 16χρονης μαθήτριας. Μεταξύ μας, ευτυχώς.

denise richards.jpg


#8 Ο τυπάρας Keanu Reeves, το 1989, έλαβε μέρος στη sci-fiκωμωδία «Bill & Ted’s Excellent Adventure». Τότε ήταν 25 χρόνων, αλλά ο ρόλος που κλήθηκε να ενσαρκώσει ήταν αυτός ενός 17χρονου μαθητή.

keanu.jpg




Αν αναρωτιέστε γιατί τόσοι ανήλικοι ρόλοι ενσαρκώνονται από ενήλικους ηθοποιούς, υπάρχει εξήγηση. Αρχικά, νομικά ομιλούντες, τα παιδιά μπορούν να δουλεύουν μόνο μερικές ώρες τη μέρα, ενώ τα (εξαντλητικά) γυρίσματα σε μια σειρά ή ταινία δύναται να διαρκέσουν μέχρι και 10-12 ώρες. Επίσης, είναι και το θέμα του σχολείου, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες ηθοποιοί είναι ενήλικες, οπότε έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και υποκριτικές ικανότητες σε σχέση με ένα παιδί ή έφηβο ηθοποιό.



#9 Ο Leonardo DiCaprio ήταν 28 χρόνων, όταν υποδύθηκε τον 16χρονο Frank Abignale στην ταινία του 2002 «Catch me if you can». Συμπέρασμα: Ανέκαθεν μικρόδειχνε.

leo.jpg


#10 O Alan Ruck ενσάρκωσε στην ταινία του 1986, «Ferris Bueller's Day Off», τον 18χρονο Cameron Frye, ενώ ο ηθοποιός ήταν τότε κοντά στα 30. Βέβαια και τώρα που είναι 64, σίγουρα δεν τον βάζεις για εξηντάρη!

alan ruck.jpg


#11 Η εκ των πρωταγωνιστριών της σειράς «Pretty Little Liars» (2010-2017), Bianca Lawson, ήταν 31 χρόνων, αλλά υποδύθηκε (αρκετά πειστικά) τη 16χρονη μαθήτρια, Maya St. Germain.

bianca-lawson-pretty-little-liars.jpg


#12 O Joh Heder ήταν 25 ετών, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην κωμωδία του 2004 «Napoleon Dynamite», υποδυόμενος έναν 16χρονο έφηβο. Ομολογουμένως ήταν εξαιρετικός και σίγουρα ο ρόλος του εφήβου τού ταίριαζε γάντι.

jon.jpg


#13 Τα επόμενα δύο παραδείγματα προέρχονται από το αγαπημένο (αν εξαιρέσεις τον τελευταίο κύκλο, που μας τα χάλασε) «Game of Thrones» (2011-2019). Και εντάξει ο κούκλος Kit Harington μπορεί να μην κάθισε στον Σιδηρούν Θρόνο, αλλά θρονιάστηκε στις καρδιές μας, υποδυόμενος τον 17χρονο (στους πρώτους κύκλους) Jon Snow. Βέβαια, τότε ο ηθοποιός είχε πατήσει τα 30, αλλά με τέτοιο στυλ, η ηλικία περνά απλώς απαρατήρητη.

jonsnow.jpg


#14 Ο (καθόλου αγαπητός) βασιλιάς Τζόφρι στο GOT υποτίθεται ότι ήταν κάπου στα 17, όταν ανέλαβε τα ηνία. Ο ηθοποιός, βέβαια, Jack Gleeson που τον υποδυόταν, ήταν τότε 25 χρόνων.

joffreey.jpg


#15 Ο Paul Wesley ήταν εκ των πρωταγωνιστών του «The Vampire Diaries» (2009-2017), όπου ενσάρκωνε, και στους οκτώ κύκλους, τον ρόλο του Stefan Salvatore, ενός εκατόχρονου (και βάλε) βαμπίρ που «μεταλλάχθηκε» στα 17, οπότε είχε (εις τους αιώνας των αιώνων) αυτήν την ηλικία. Ο ηθοποιός, όταν ξεκίνησε η σειρά, ήταν βέβαια 35 ετών.

paul wesley.jpg


Πολλοί ηθοποιοί που ξεκίνησαν να παίζουν σε νεαρή ηλικία, ανέφεραν μετέπειτα πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστούν τη σκληρή δουλειά και την ξαφνική δημοσιότητα. Ο Macaulay Culkin είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις ηθοποιών, αφού ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών, ενσαρκώνοντας τον πασίγνωστο ρόλο του Kevin McCallister στο «Home Alone».

«Ξεκίνησε να μοιάζει με αγγαρεία. Άρχισα να το εκφράζω, αλλά κανείς δεν με άκουγε. Έλεγα ότι ήθελα να πάω στο σχολείο, αφού το είχα παρατήσει», ανέφερε σε μία συνέντευξή του ο ηθοποιός, η πάλη του οποίου με τα ψυχολογικά προβλήματα είναι μάλλον ενδεικτική του πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τόσα πολλά σε τόσο νεαρή (και τρυφερή) ηλικία.


Με πληροφορίες από
Bored Banda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ