Αν θες να ταξιδέψεις... χωρίς να ταξιδέψεις, υπάρχει μία σπουδαία λύση

Οι εικονικές πτήσεις έρχονται για να σου ικανοποιήσουν (μερικώς) την ανάγκη χωρίς το φόβο του Covid-19

Για όσους έχουν νοσταλγήσει φρικτά την εμπειρία του ταξιδιού, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, ένα αεροδρόμιο στην Ταϊβάν έχει τη λύση: Μια εικονική πτήση όπου κάνεις check-in, περνάς από έλεγχο διαβατηρίων και ασφάλειας, επιβιβάζεσαι και στο αεροσκαφος, το οποίο όμως ποτέ δεν απογειώνεται.

Το αεροδρόμιο Songshan στο κέντρο της Ταϊπέι άρχισε σήμερα να προσφέρει τη δυνατότητα αυτή στους νοσταλγούς της ταξιδιωτικής περιπέτειας, με 60 ανθρώπους να ανταποκρίνονται. Μάλιστα, ξεπέρασαν τις 7.000 οι αιτήσεις συμμετοχής, με τους «νικητές» να επιλέγονται στην τύχη. Τις ερχόμενες εβδομάδες δε, αναμένονται κι άλλες εικονικές πτήσεις στο... άγνωστο.

«Θέλω πραγματικά να φύγω αλλά λόγω της πανδημίας πολλές πτήσεις είναι καθηλωμένες» εξηγεί η 38χρονη Hsiao Chun-wei που πήρε το γιο της μαζί της. Η περιπέτεια αυτή περιλαμβάνει όσα και ένα πραγματικό ταξίδι: Διαβατήριο, κάρτα επιβίβασης, έλεγχο από το τμήμα ασφαλείας και μετανάστευσης, αλλά και επιβίβαση στο Airbus A330, με υποδοχή από αεροσυνοδούς.

«Ελπίζω πως η πανδημία θα τελειώσει σύντομα ώστε να μπορούμε ξανά να πετάμε» λέει μια 48χρονη επιβάτις. Στην πραγματικότητα, το αεροδρόμιο οργάνωσε αυτή τη δράση ώστε να δείξει στους πολίτες την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης -που πραγματοποιήθηκαν ενώ ο κόσμος βρισκόταν σε καραντίνα- αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το Songshan συνήθως εξυπηρετεί πτήσεις προς Τόκιο, Σεούλ και πολλές κινεζικές χώρες, ενώ είναι βασικός κόμβος εσωτερικών πτήσεων.

Η Ταϊβάν βγήκε σχετικά χωρίς τρομακτικές απώλειες από την πανδημία, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική λήψη μέτρων. Έκλεισε δε, κατά το μεγαλύτερο μέρος τα σύνορά της στα μέσα Μαρτίου και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ταξίδια εξωτερικού μόνο αν ήταν απολύτως απαραίτητο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ο αριθμός των επιβατών σημείωσε πτώση κατά 64% τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, σε σχέση με την ίδια περίοδο τού 2019.

Με πληροφορίες από Reuters/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ