Και οι Ούγγροι διεκδικούν μερίδιο από το χαλλούμι

Δικαστική διαμάχη στο Λονδίνο μεταξύ Κύπρου και ουγγρικής γαλακτοκομικής εταιρείας.

Article featured image
Article featured image

Σχετική αναφορά γίνεται στο Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στη δικαστική διαμάχη που «τρέχει» αυτή την περίοδο σε βρετανικό δικαστήριο μεταξύ Κύπρου και ουγγρικής γαλακτοκομικής εταιρείας για το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το Ίδρυμα για την Προστασία του Παραδοσιακού Τυριού της Κύπρου αμφισβητεί την ικανότητα της ουγγρικής γαλακτοκομικής εταιρείας, Babel Sajt Kft, να καταχωρίσει εμπορικό σήμα με το όνομα «Hadjú Halloumi». Το αλμυρό τυρί που παράγεται από την ουγγρική εταιρεία δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χρήση της λέξης «Halloumi» στο εμπορικό σήμα τους, υποστηρίζει το ίδρυμα.

Ο Babel Sajt υποστήριξε ότι το όνομα που χρησιμοποιεί είναι σαφώς διαφορετικό από το «Halloumi», με το «Hadjú» να είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα πάνω από το «Halloumi».

Το ημίσκληρο τυρί, που συχνά απολαμβάνεται λιωμένο ή ψητό, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κυπριακή εξαγωγή πίσω από φαρμακευτικά προϊόντα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά για το χαλούμι, ανέφερε εκπρόσωπος του κυπριακού ιδρύματος στο Λονδρέζικο δικαστήριο.

Σύμβουλος ακροάσεων τον Μάρτιο αποφάσισε υπέρ των Ούγγρων, διαπιστώνοντας ότι το χαλλούμι δεν ήταν γνωστό σε μεγάλος μέρος του καταναλωτικού κοινού και ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες σύγχυσης μεταξύ των εμπορικών σημάτων.


Bloomberg/EconomyToday/Ξένιος Μεσαρίτης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ