H Antonella είναι Ρομά, transgender, εργάτρια του σεξ και κατεβαίνει υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές

Αυτός ο κόσμος… αλλάζει!

Article featured image
Article featured image


Η Antonella Lerca, μια transgender γυναίκα Ρομά καταγωγής και εργάτρια του σεξ, ξεκίνησε την προεκλογική καμπάνια της ως ανεξάρτητη υποψήφια για τις τοπικές εκλογές στη Ρουμανία, στις 27 Σεπτεμβρίου. «Ανέχθηκα αρκετά από λευκούς προνομιούχους άντρες που λάμβαναν αποφάσεις για ευάλωτες κοινότητες της Ρουμανίας», σημείωσε η ίδια, αναφερόμενη στις κοινότητες «των Ρομά, των transgender και των εργατριών του σεξ».

Η Lerca δήλωσε πως λυπάται βαθύτατα για την απουσία προσώπων LGBT στην ρουμανική πολιτική, προσθέτοντας πως θα βασιστεί στην οκταετή εμπειρία της ως ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την στήριξη «ευάλωτων κοινοτήτων».

transgender-roumania-ekloges-9.jpg

transgender-roumania-ekloges-2.jpg


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, κατεβαίνει υποψήφια έχοντας τρεις βασικές προτεραιότητες: την κοινωνική προστασία και τις δημόσιες υπηρεσίες, τα δικαιώματα των γυναικών και τις διακρίσεις, καθώς επίσης και την μετατροπή της πόλης του Βουκουρεστίου σε πιο φιλική για το περιβάλλον.

Το ντεμπούτο της Antonella Lerca στην πολιτική έρχεται μετά την επιβολή απαγόρευσης από την ρουμανική βουλή «σε προπαγανδιστικές θεωρίες και απόψεις σχετικά με την ταυτότητα φύλου σύμφωνα με την οποία το φύλο είναι ξεχωριστή έννοια από το βιολογικό φύλο».


transgender-roumania-ekloges-3.jpg

transgender-roumania-ekloges-4.jpg


Ο νόμος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πολίτες αλλά και ακαδημαϊκούς κύκλους, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν «επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και πολιτική παρέμβαση στην εκπαίδευση».

Με πληροφορίες από Pink News/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ