Έξι σημεία στην Κύπρο για να κλειδώσετε τον έρωτά σας

Το ένα, μάλιστα, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Έξι σημεία στην Κύπρο για να κλειδώσετε τον έρωτά σας

Το ένα, μάλιστα, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

Article featured image
Article featured image

Οι ερωτευμένοι επινοούν συνήθως πολύ ευρηματικούς τρόπους για να κλειδώνουν την αγάπη τους. Εκτός από τους όρκους αιώνιας αγάπης που ανταλλάζουν μεταξύ τους και τα αντίστοιχα post στα social media με hashtags τύπου #loveforever, ενίοτε ψάχνουν να βρουν πώς αλλιώς μπορούν να σφραγίσουν αυτό το όμορφο που τους συμβαίνει και το οποίο ιδανικά θέλουν να το έχουν για πάντα.

Στην Κύπρο, πάντως, από μια μικρή έρευνα που κάναμε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορείς αν θες να τοποθετήσεις ένα λουκέτο, κλειδώνοντας με αυτό τον τρόπο κυριολεκτικά τον έρωτά σου.

Στη Λεμεσό, η πεζογέφυρα της CYTA, στο παραλιακό μέτωπο, η οποία ενώνει την παραλία με το Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, φιλοξενεί δεκάδες λουκέτα αγάπης, δημιουργώντας ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό.

lemesos love.jpg

clenoki-charalambous-lock.258e8398d50ee73cafa1918c5a22d2a1.jpg
Φωτογραφία: Κλεονίκη Χαραλάμπους


Στην Αγία Νάπα υπάρχουν δύο σημεία για τους πολύ ερωτευμένους. Το ένα αφορά σε μια μικρή ξύλινη γέφυρα, στο λιμάνι της Αγίας Νάπας, μεταξύ των ψαροταβέρνων Βάσος και Μάρκος, στο σημείο που συνήθως είναι αγκυροβολημένο το μεγάλο μαύρο πειρατικό καράβι Black Pearl.

kleidaries1e.jpg

kleidaries1d.jpg


Η «επίσημη» γέφυρα των ερωτευμένων της πόλης, όμως, βρίσκεται στην περιοχή «Μαυροκορώνα», ανατολικά της Αγίας Νάπας, με κατεύθυνση το Κάβο Γκρέκο. Στη συγκεκριμένη πολύχρωμη ξύλινη γέφυρα, τα ερωτικά «σημάδια» μάλιστα είναι δεκάδες!

kleidaries5 (1).jpg

kleidaries3.jpg


Το αντίστοιχο σημείο στην Πάφο βρίσκεται σε ένα μικρό κάγκελο, στον πεζόδρομο πάνω ακριβώς από τη δημοτική παραλία ΣΟΔΑΠ. Όπως διαβάζουμε, ο εν λόγω πεζόδρομος ξεκινά από τον δημόσιο χώρο στάθμευσης, πάνω από την παραλία.

kleidaries-2.jpg
Φωτογραφίες: Student Life

kleidaries.jpg
Φωτογραφία: Student Life


Λουκέτο στον έρωτά τους μπορούν να βάλουν και όσοι λατρεύουν τον βυθό, αφού στον Πρωταρά, στην παραλία του Green Bay, δεξιά όπως βλέπεις τη θάλασσα, λίγο έξω από το μικρό κολπάκι (όχι σε πολύ μεγάλο βάθος), υπάρχει μια σιδερένια καρδιά όπου κάποιοι έχουν τοποθετήσει ήδη κάποια λουκέτα. Αυτό κι αν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να κλειδώσεις τον έρωτά σου για πάντα…


Για τους πιο παραδοσιακούς, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να επισφραγίσουν για πάντα την αγάπη και τον έρωτά τους. Συγκεκριμένα, 3 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας, στην όχθη του ποταμού του Αγίου Μηνά, που διασχίζει το χωριό, βρίσκεται το ξωκλήσι της Παναγίας της Αγάπης. Ένα πανέμορφο εκκλησάκι για τους ερωτευμένους, το μοναδικό σε όλο τον κόσμο με αυτή την ονομασία! Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο στο Check In Cyprus, το ξωκκλήσι προσελκύει πλήθος ερωτευμένων ζευγαριών προς επιβεβαίωση και επισφράγιση της μεταξύ τους αγάπης.

gm0_2060.jpg
Φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ

gm0_2042.jpg
Φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ