Η αψυχολόγητη ενέργεια της Airbnb που προκάλεσε αντιδράσεις

Τι είναι οι «κάρτες καλοσύνης»;

Article featured image
Article featured image

Το 2020 τα πάντα άλλαξαν για πολλούς από εμάς, όπως φυσικά και για την Airbnb. Η έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε τις κρατήσεις της Airbnb σε επίπεδο crash, με την πτώση σε νέες κρατήσεις να αγγίζει το 85%, ενώ οι ακυρώσεις έφτασαν ακόμα και το 90%.

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως τις τελευταίες βδομάδες αλλά τίποτα που μπορεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και τις απώλειες. Αν δεν έρθουν οι τουρίστες, δεν θα υπάρχουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία και σε Airbnb καταλύματα, τόσο απλά.

Πριν λίγες μέρες, η Airbnb προχώρησε σε μία ενέργεια που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Ζητάει από όλους εμάς και κυρίως από ανθρώπους που μένουν συχνά σε Airbnb καταλύματα και έχουν αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τους οικοδεσπότες, να τους βοηθήσουν οικονομικά, αυτές τις δύσκολες στιγμές, αγοράζοντας «κάρτες καλοσύνης» και χρηματικές συνεισφορές. Το 100% της συνεισφοράς σου θα πάει στον οικοδεσπότη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρίας, έφερε αντιδράσεις και αρνητικό αντίκτυπο τελικά. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί πρέπει να στείλουν μία τέτοια συνεισφορά την ώρα που και οι ίδιοι έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά εργασιακά προβλήματα με την πανδημία. Άλλωστε πολλά Airbnb καταλύματα ανήκουν σε μεγάλες εταιρίες και σε λίγα χέρια / mega-hosts.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ