Τι αλλάζει με τα κυπριακά διαβατήρια και τι ισχύει για όσους έκαναν αίτηση επανέκδοσης ταυτότητας

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Article featured image
Article featured image

Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020, αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος τύπος βιομετρικών διαβατηρίων κανονικών, διπλωματικών και υπηρεσιακών. Νοείται ότι όλα τα υφιστάμενα διαβατήρια παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους και δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν.

Αναφορικά με τις ταυτότητες, λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στο στάδιο της αναβάθμισης του συστήματος, αναμένεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση τους.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού καλούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας μετά την 22α Ιουνίου 2020 να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης των Επαρχιακών Διοικήσεων και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη για να ενημερωθούν για τον χρόνο παραλαβής των νέων ταυτοτήτων.

Για όσους προτίθενται να ταξιδέψουν τις προσεχείς μέρες μπορούν να αποτείνονται στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στα τηλέφωνα 22804527 και 22804526 για παροχή ταξιδιωτικής διευκόλυνσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απολογείται για την ταλαιπωρία διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύντομη επίλυση του προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ