Εικόνες από τις (εντυπωσιακές) φοιτητικές εστίες της Αρχιεπισκοπής στη Λεμεσό

Δωμάτια με θέα το Τσίρειο Στάδιο και τον Ιερό Ναό των Οσίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου.

Article featured image
Article featured image

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να δοθούν για χρήση οι 300 φοιτητικές εστίες που ανέλαβε να ολοκληρώσει η Αρχιεπισκοπή στους φοιτητές και για πρώτη φορά βλέπουμε το έργο σε φωτογραφίες, εν εξελίξει.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) Δρ. Παναγιώτη Ζαφείρη συζητώντας θέματα φοιτητικής ευημερίας.

Για το σημαντικό ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση πως θα διατεθούν εντός τού προσεχούς Σεπτεμβρίου για φοιτητές του ΤΕ.ΠΑ.Κ. στη Λεμεσό 200 κλίνες, από σύνολο 300 κλινών, στη νέα μεγάλη φοιτητική εστία που ανεγείρεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, απέναντι από τον νεόδμητο Ιερό Ναό των Οσίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου και παραπλησίως του Τσιρείου Σταδίου.

2.jpg

6.jpg


Εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι επί μέρους διευθετήσεις έτσι ώστε με την αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων το Φθινόπωρο οι φοιτητικές εστίες να αξιοποιηθούν άμεσα από τους φοιτητές. «Με την καθοριστική λοιπόν συμβολή της Εκκλησίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρύτανης τού ΤΕ.ΠΑ.Κ., «αμβλύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ποιοτικής φοιτητικής στέγασης στη Λεμεσό με προσιτό κόστος, δηλαδή με ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 200 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή».

Ο κ. Ζαφείρης εξέφρασε εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών αλλά και ευρύτερα τής πανεπιστημιακής κοινότητας θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια και την αγάπη τού Μακαριωτάτου προς τους φοιτητές και για το θερμό του ενδιαφέρον για την πρόοδο όλων των Πανεπιστημίων τής Κύπρου.


5.jpg


Σε δήλωσή του, ο Τεχνικός Διευθυντής τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Στέλιος Γεωργίου, ανέφερε πως «οι εστίες που ανεγείρονται από την Αρχιεπισκοπή σε γη που ανήκει στην Εκκλησία, θα έχουν κόστος γύρω στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο είναι ένας στόχος που είχε τεθεί και ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και περιλαμβάνει 300 δωμάτια. Το ύψος του ενοικίου δεν θα ξεπερνά τα €200.

6.jpg

7.jpg


Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες. Στους χώρους τών φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήρια, κουρείο και καφεστιατόριο, προσφέροντας την ευκαιρία στους φοιτητές και για μελέτη, άσκηση και ψυχαγωγία».

8.jpg


Τέλος, ο Μακαριώτατος ανέφερε πως «το μόνο που θα χρειάζονται οι φοιτητές για τις εστίες που ετοιμάζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή, θα είναι μόνο η βαλίτσα με τα προσωπικά τους είδη! Όλα τα υπόλοιπα θα τους τα έχουμε έτοιμα»!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ