Πρόσωπα και καταστάσεις που (μισούμε να) συναντάμε στις κυπριακές παραλίες

Οι φυλές της παραλίας βγήκαν από τη χειμερία νάρκη κι εμείς (με τη βοήθεια φίλων) τις μαζέψαμε, πριν μας μαζέψουν!

Πρόσωπα και καταστάσεις που (μισούμε να) συναντάμε στις κυπριακές παραλίες

Οι φυλές της παραλίας βγήκαν από τη χειμερία νάρκη κι εμείς (με τη βοήθεια φίλων) τις μαζέψαμε, πριν μας μαζέψουν!

Article featured image
Article featured image

Αγαπάμε το καλοκαίρι και κυρίως αγαπάμε το άραγμα στην παραλία το καλοκαίρι, με ένα παγωμένο καφέ, ή ποτό, με μόνο ήχο που φτάνει στ’ αυτιά μας, αυτόν των κυμάτων, άντε και μιας lounge μουσικής στο βάθος, από κάποιο μικρό beach bar. Με 40 βαθμούς κελσίου και την υγρασία στο 70% οτιδήποτε άλλο μοιάζει τουλάχιστον εφιαλτικό.

Κι όμως, κάθε φορά, εκεί που λες πως φέτος θα βρεις μια ήσυχη παραλία ν’ αράξεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου, εμφανίζεται κάποιος ή κάποιοι για να σου τα φέρουν όλα τούμπα, να σου τσακίσουν το ήδη τσακισμένο από τον καύσωνα ηθικό και να σε οδηγήσουν στην τρέλα.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι διάφορες φυλές της παραλίας ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και κατηφορίζουν στα παράλια για να δροσιστούν κι αυτές με τη σειρά τους. Μόνο που η μακριά απουσία από τον πολιτισμό φαίνεται πως τους έχει κάνει να ξεχάσουν κάθε ίχνος κοινής λογικής, ευγένειας και σεβασμού στη φύση και τον δίπλα λουόμενο και τους έχει μετατρέψει σε βάρβαρα όντα που λειτουργούν ωσάν να είναι μόνοι τους πάνω στον πλανήτη.


tsakakourouta1-copy-1499752659.jpg


Αποτέλεσμα: Μπάλες του τένις στα κεφάλια τρίτων. Κακομαθημένα παιδάκια να τσιρίζουν και να πετάνε άμμο σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Φωνές, σκουπίδια και μουσική στη διαπασών και μια ολόκληρη παραλία ανάστα ο Κύριος, επειδή πολύ απλά μπορούν!

Για του λόγου του αληθές, ρωτήσαμε 16 άτομα να μας πουν τι ή ποιους μισούν να βλέπουν σα βρεθούν σε κάποια παραλία.

ΟΙ «ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ»


Τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι διάφοροι αχάπαροι. Έρχεσαι με τον καφέ σου, τα σνακ σου και γενικά μια σακούλα προμήθειες λες και πας στον πόλεμο. Τρως, πίνεις, διασκεδάζεις και στο τέλος φεύγεις αφήνοντας πίσω σου ένα μεγάλο σκουπιδότοπο. Γιε μου, ο κάλαθος εν τρία μέτρα πιο κάτω, εν κόπος να συνάξεις τα σκουπίδια σου τζαι να τα πετάξεις;

Τερέζα

Να κουβαλούν την προίκα τους στην παραλία τζαι να θέλουν ένα οικοδομικό τετράγωνο για να την απλώσουν. Τζαι αφού στήσουν το «σπίτι» τους, στη συνέχεια να συμπεριφέρονται όπως στο σπίτι τους.

Αλεξία


alexia.jpg


Στην παραλία πλέον απεχθάνομαι τις ακαθαρσίες παντός είδους! Απεχθάνομαι που πρέπει να παρατηρώ γύρω μου αν έχει ακαθαρσίες και να τις μαζεύω, να παρατηρώ αν η θάλασσα είναι καθαρή για να κολυμπήσω, να παρατηρώ την κοινή λογική να εγκαταλείπει τους πλείστους λουόμενους. Δεν με ενοχλεί πραγματικά τίποτα άλλο, ούτε οι μέδουσες, ούτε οι δράκαινες, ούτε οι αχινοί. Αυτά είναι, άλλωστε, που μας φιλοξενούν στο «σπίτι» τους.

Ναταλία

Εν τζαιν ότι είμαι ιδιότροπη αλλά εν μπορώ να κολλά η άμμος πάνω μου, και να μην υπάρχει ένα μέρος να ξεπλυθώ, σε οργανωμένη παραλία. Αλλά το χειρότερό μου είναι τα σκουπίδια σε θάλασσα και παραλία που άφησαν οι προηγούμενοι και οι πριν απ’ αυτούς.

Μελίντα


ΟΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ

Με ενοχλεί απίστευτα το γεγονός ότι πλέον οι παραλίες έχουν γίνει πασαρέλες πρησμένων λαδωμένων αντρικών και γυναικείων γλυπτών. Έχει χαθεί η μαγεία της παραλίας όπως την ζούσαμε μικροί που πηγαίναμε για να περάσουμε καλά. Δεν υπάρχει ουσία πλέον, πας για να δείξεις κορμί παίζοντας ρακέτες και περπατώντας λες και κρατάς τη γη στα χέρια, ως άλλος Άτλαντας.

Ελίζα

Οι φωνακλάες. Πάω παραλία να δροσιστώ και να ξεκουραστώ μετά από μια γεμάτη εβδομάδα με διάφορες υποχρεώσεις και κατεβαίνει ο άλλος στην παραλία φωνάζοντας λες τζαι είναι στον καφενέ του χωρκού του.

Βέλος


115753413_633204253965593_3133777158157571249_n.jpg


Τους τύπους (άντρες, γυναίκες) που πηγαίνουν στην παραλία και κάνουν όλα τ’ άλλα εκτός από μία βουτιά. Κάτι τύπισσες βαμμένες, με μαλλί κομμωτηρίου και κάποιους που παίζουν ρακέτες και κάθε 10 λεπτά σταματούν για να βάλουν λάδι.

Παναγιώτης

Οι σφικτερμαν και οι μοντέλες. Προσωπικά δεν έχω κάτι μαζί τους, αλλά δεν γίνεται να κατεβαίνεις στην παραλία φορτωμένη κοσμήματα και 12ποντο παπούτσι ή να κυκλοφορείς σαννα τζαι θέλεις να δέρεις όποιον βρεθεί σε ακτίνα 1 μέτρου από εσένα. Άσε που οι συγκεκριμένοι τύποι, φωνάζουν τζαι γελούν δυνατά, μπας τζαι μείνει έστω ένα πλάσμα που εν θα γυρίσει πάνω τους να τους προσέξει. Τζαι να μεν σχολιάσω τα μαγιό-τυρόπιττα.

Μαρίνα


ΟΙ «ΞΙΧΑΝΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΜΩΡΑ»

Μπορώ να αντέξω τα πάντα εκτός που τα κακομαθημένα κοπελλούθκια να φωνάζουν, να τρέχουν και να πετάνε άμμους πάνω σου, χωρίς να δέχονται καμία παρατήρηση από τους γονείς τους.

Μιχάλης


upl53a58373105d4.jpg


Τα μωρά που φωνάζουν σαν υστερικά και πετάνε άμμους σαν δαιμονισμένα.

Θεοδώρα

Νευριάζουν με οι λιγοστοί γονείς που κατεβαίνουν παράλια τζαι άπλα ξαπολούν τα κοπελλούθκια τους όπως να ‘ναι και όπου να ‘ναι. Το αποτέλεσμα εν συνήθως σε κάποια φάση να ξεκινήσουν να βουρούν πάνω κάτω, να πετάσσουν άμμους όπου τους έρτει, να παουρίζουν ή να κατουρούν ανεξέλεγκτα. Εν λέω, φυσικά και πρέπει να πηγαίνουν οι οικογένειες θάλασσα, αλλά συναχτείτε λίο. Εν βλάφτει να σκεφτούμε λίγο και τους γύρω μας.

Χρύσανθος


ΟΙ ΤΑΚΑ-ΤΟΥΚΕΣ

Εν ο χάρος μου, ο ανάφεντος, να παίζουν με τις μάππες τζαι όλως τυχαίως να με βρίσκουν πάντα πας τη κκέλε

Σωτήρης

Η μάππα τζαι οι ρακκέτες! Θέλεις μάνα μου να το παίξεις Φέντερερ τζαι Μέσσι, έσιει ωραιότατα γήπεδα φούτσαλ τζαι τένις να πάεις να εκτονωθείς. Έννεν ανάγκη να σε έχουμε τάκκα-τούκκα πάνω στη κκελέ μας ούτε να σε ακούμεν να φωνάζεις δυνατά «Πιάσ’ την ρε Κωστή!».

Νικόλας


gopes-tsigarwn-prokaloun-telika-megaliteri-molinsi-thalassa.jpg



ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ

Ήταν να γράψω απεχθάνομαι τους ούλους, γιατί θέλω να πηαίνω και να είμαι μόνος μου αλλά άτε, θα είμαι πιο φιλικός. Απεχθάνομαι τούς ανθρώπους που καπνίζουν και πετάνε τα τσιγάρα τους στην άμμο. Σύναξε τα ρε φίλε!

Βαλεντίνος

Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΠΕΣ ΣΟΥ

Μιχάλης

Με ενοχλεί πάρα πολύ η συμπεριφορά καπνιστών που σβήνουν τα τσιγάρα τους στην άμμο και αφήνουν εκεί τις γόπες τους, τη μια μετά την άλλη. Ή που τις σπρώχνουν και καλά με τρόπο, να χωστούν μέσα στην άμμο. Με ενοχλούν λίγο και οι μαμάδες που φωνάζουν περισσότερο από τα μωρά τους αλλά όχι τόσο όσο αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Αντρέας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ