Αεροδρόμιο Λάρνακας: Ιούλιος 2020

Ο Χρήστος, δύο μέρες πριν, πάρκαρε το αμάξι του στον χώρο στάθμευσης του διεθνούς αερολιμένα και περπάτησε με τις αποσκευές του μέχρι τον έλεγχο διαβατηρίων και έπειτα στο Gate για Αθήνα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, δεν συνάντησε παρά ελάχιστους.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Χρήστος Μιχάλαρος

Τον περασμένο Απρίλιο, στην καρδιά του lockdown, ζητήσαμε και λάβαμε άδεια για να μπούμε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να φωτογραφίσουμε τους χώρους του αερολιμένα, όπως δεν τους είχαμε δει ποτέ άλλοτε έως τότε, άδειους. Το συναίσθημα και το κλίμα βαρύ, με τους λιγοστούς υπαλλήλους βάρδιας να περιμένουν τις ελάχιστες αφίξεις ή αναχωρήσεις (15 εβδομαδιαία) για να πάρει ζωή το άλλοτε εργατικό μελίσσι.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και το καλοκαίρι το αεροδρόμιο θα πάρει και πάλι ζωή», μας είχε πει μία υπάλληλος του γραφείου πληροφοριών. Το ίδιο αισιόδοξο ήταν και το Υφυπουργείου Τουρισμού, το οποίο ήλπιζε πως η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου θα ήταν δυνατό κίνητρο για την έλευση τουριστών στο νησί. Φευ!

air.jpg

air1.jpg

air3.jpg

air2.jpg

air4.jpg


Τέλη Ιουλίου, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και οι περισσότερες προβλέψεις περί του αντιθέτου, για την τουριστική βιομηχανία, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο Χρήστος, μερικές μέρες πριν, βρέθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας για να επισκεφθεί την πατρώα γη του. Άφησε το αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης, πήρε τις αποσκευές του και κατευθύνθηκε προς τον έλεγχο διαβατηρίων. Οι χώροι σχεδόν άδειοι, αφού η κίνηση ήταν ελάχιστη. Παντού προειδοποιητικές πινακίδες για τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά, εργαζόμενοι με μάσκες.

Πήρε τη φωτογραφική μηχανή του και άρχισε να αποτυπώνει, σε ασπρόμαυρη εικόνα, την κατάσταση.

air5.jpg

air6.jpg

air7.jpg

air5.jpg

air6.jpg

air7.jpg

air8.jpg

air9.jpg

air10.jpg

air11.jpg

air12.jpg

air13.jpg

air14.jpg

air15.jpg

air16.jpg

air17.jpg

air18.jpg

air19.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ