Ας μιλήσουμε για «κρυμμένες» παραλίες στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν ακόμα κρυφές παραλίες στην Κύπρο, σίγουρα όμως υπάρχουν μερικές που δεν τις γνωρίζει η μάζα και δεν τις επισκέπτονται οι πολλοί.

Ή καλύτερα, που τις επισκέπτονται οι λίγοι που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και τη βαβούρα.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε μερικές από αυτές, προσπαθώντας μέσω των φωτογραφιών και μιας πολύ σύντομης περιγραφής να σκιαγραφήσουμε το προφίλ τους.Κεντρική φωτογραφία: Αντώνης Λοϊζίδης


Πεζουνόσπηλιοι (Φιλίας) / Πρωταράς

Η παραλία βρίσκεται δεξιά από την παραλία Ασπρόκρεμμος, κρυμμένη κάτω από έναν γκρεμό και δεν προσφέρει καθόλου υπηρεσίες και διευκολύνσεις για τους λουόμενους. Μάλιστα, για να φτάσεις ως εκεί, θα πρέπει να κατηφορίσεις κατεβαίνοντας από πολλά απότομα σκαλοπάτια. Πάρε την ομπρέλα επ’ ώμου και απόλαυσε ένα από τα πιο άγρια τοπία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

πεζουνόσπηλιοι.jpg
Φωτογραφία: ‎Chrystalla Georgiou‎ / Τοπία της ΚύπρουΆμμος του Καμπούρη / Αγία Νάπα

Μέχρι που λειτουργούσε με τα κλασσικά μπλε κρεβατάκια και ομπρέλες, σίγουρα ήταν πιο «κρυφή» και πιο «μυστική». Από πέρσι, όμως, άλλαξε πρόσωπο και έγινε πιο… chic. Συγκεκριμένα, στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη» είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι του 2019, 50 ξαπλώστρες, 25 αλεξήλια και 6 «καμπάνες». Τι λες να την ανακαλύψουμε ξανά;

ammos4.width-1024.jpgΛιμναρά (Kermia) / Αγία Νάπα

Πόσο κρυφή να είναι μια παραλία με τιρκουάζ νερά και γαλάζια σημαία; Κι όμως, αυτή η παραλία προσφέρεται για σχετικά πιο ήσυχα μπάνια, αλλά και για… οικογενειακές καταστάσεις, μιας και η αμμώδης παραλία χωρίζεται από ορμίσκους, ενώ μια σειρά από βράχια προστατεύει την παραλία από ανέμους και άρα δεν υπάρχει κυματάκι.

limnara kermia.jpg
Φωτογραφία: alwaysayianapa.comΚάτερκο / Σωτήρα

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό κολπίσκο, με ξανθή άμμο, μεταξύ της παραλίας Ποσειδώνας και της παραλίας Σειρήνες, της Αγίας Θέκλας, και θα τη βρεις ανάμεσα σε βράχια και κοντά στον χωμάτινο δρόμο. Η παραλία, λόγω του μεγέθους της, δεν είναι οργανωμένη, πλην όμως αποτελεί μία «όαση» μέσα στο βραχώδες τοπίο.

katerko2.jpg
*Σε ότι αφορά στην κεντρική φωτογραφία, αφορά σε μια «κρυμμένη» παραλία, στην Αγία Νάπα, κοντά στον Άμμο του Καμπούρη. Πρόκειται για μια τεχνητή και όχι φυσική παραλία-κόλπο και βρίσκεται μπροστά από μεγάλα εξωχικά που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Όποιος ξέρει που βρίσκεται, μπορεί ελεύθερα να την επισκεφθεί και να απολαύσει το μπάνιο του.

αντώνης λοϊζίδης - αγία νάπα 2.jpg
Φωτογραφία: Αντώνης Λοϊζίδης


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ